Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trängsel på Black Friday – köpcentrum stängde

På Emporia var det vissa problem med trängsel under Black Friday.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Köer bildades utanför när besöksantalet hölls nere av vakter på plats.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Shoppingsugna kunder köade in till Emporia .
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skåningar uppmanas av myndigheterna att hålla sig borta från köpcentrum.

Trots det uppstod trängsel på flera shoppingcenter i Malmö under Black Friday – och Emporia tvingades stänga tillfälligt på grund av trängseln, enligt Sydsvenskan

I Skåne råder skärpta lokala restriktioner, där det bland annat handlar om att undvika inomhusmiljöer där det samlas mycket folk. Att vistas på köpcentrum är därmed något som bör undvikas, enligt Region Skåne. 

– Vi avråder från det. För köp av mat och medicin måste det rulla på, men andra produkter, så som skor med mera – där får det egna omdömet avgöra, sa Region Skånes smittskyddsläkare Eva Melander inför Black Friday nyligen.

– Det är direkt olämpligt att många går på storrea i affärer nu, fortsatte hon.

Trots det var trycket på Malmös köpcentrum stundvis högt under Black Friday. Det totala besöksantalet var lägre än förra året – men på Emporia stängde man tillfälligt dörrarna när besökarna blev för många, enligt Sydsvenskan.

15 000 besökare på Triangeln

Även på Triangeln var det vissa problem med trängsel. Runt 15 000 besökare ska ha besökt köpcentret i centrala Malmö på fredagen, en minskning med drygt 40 procent sedan förra året. 

– Mellan 16 och någon gång efter 18.30, då tyckte jag att det var för mycket. Framförallt är det ungdomar som som ju är lite sämre på att hålla avstånd, men på det stora hela gick det bättre än förväntat, säger Robert Felczak, centrumchef på Triangelns köpcentrum, till tidningen.

I början av fredagen var det dock lugnare och inga problem med trängsel på Malmös större köpcentrum.

– Jag hade inte gått in ifall där hade varit mycket folk inne. Det var lugnt där inne och många hade munskydd, sa besökaren Cecilia Hector, 49, till Kvällsposten i går.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!