Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränare avstängd för sextaktik - är tillbaka

Tränaren kallade försvarsstrategierna "Snygga brudar i försvaret".Foto: Foto: Feministiskt Perspektiv/Arkiv

Efter två månaders avstängning är den kritiserade tränaren för FBC Engelholms pojklag tillbaka, uppger Helsingborgs Dagblad.

Han fick lämna uppdraget när det blev känt att han döpt lagets försvarsstrategier efter tjejer.

"Tafsa på Sofia" och "smiska Petra på rumpan" var två taktiker.

Det var SVT tillsammans med Feministiskt Perspektiv som avslöjade tränarens försvarsstrategier "Snygga brudar i försvaret". P14-laget fick hur de ska agera på planen genom liknelser med hur man kan behandla tjejer.

Jennifer måste man "vårda kärleksfullt, krama och vara rädd om", till skillnad från Petra. Hon "dominerar och bestämmer vad motståndarna ska göra. I sängen kan du riva sönder hennes kläder och smiska henne på rumpan. Ju mer energi desto bättre".

Metoderna dömdes ut av både innebandyklubbens ledning och av ledande kommunpolitiker. I mitten av januari fick ledaren lämna sitt uppdrag.

"Visar goda ledaregenskaper"

Men nu berättar Helsingborgs Dagblad att han ändå får fortsätta. Han ska ha fått börja träna laget igen den här veckan.

— Under lång tid har han visat på goda ledaregenskaper. Han har också mycket stort förtroende i klubben, inte minst bland spelarna och föräldrarna i laget, vilket inte är helt oväsentligt, klubbens ordförande Ulf Sylwander, till tidningen.

En arbetsgrupp har bildats bestående av styrelsen, föräldrar och Skånes Innebandyförbund. De har bland annat träffat en idrotts- och genusforskare.

Klubben håller också på att ta fram en handlingsplan för att något liknande inte ska hända igen.

— Det här har tagit klubben ganska hårt och vi har tagit det på stort allvar, säger Ulf Sylwander.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!