Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trampade från Nordkap till Smygehuk

Återförenade. Tony Mellsop (vänster) och Ingmar Nilsson, som tvingades bryta, vid målgången i Smygehuk.
Foto: Tobias Johannesson

SMYGEHUK. För 17 dagar sedan började Tony Mellsop cykla från norska Nordkap. 282 mil senare anlände han i går till slutmålet Smygehuk.

Malmöcyklisterna Ingmar Nilsson, 51, och Tony Mellsop, 53, började förberedelserna inför strapatsen för sex månader sedan. 600 mil var avverkades innan de åkte till Nordkap 1 juli. 

 Men Ingmar blev akut sjuk och tvingades tidigt avbryta. Tony fortsatte på egen hand till Riksgränsen för att möta upp vännerna Christian Sommer, Ove Nilsson och Göran Lundblad från cykelklubben Distans. Under nio dagar har kvartetten kryssat genom Sverige och vid 16-tiden i går anlände de till ett gråmulet Smygehuk.

 - Då dumpar jag cykeln här i hamnen, skämtar Christian Sommer.

Tog emot i Smygehuk

 Ingmar Nilsson tog emot cyklisterna vid målgången.

 - Det är lite känslosamt när man kommer i mål. Jag hade ju planerat att cykla med Ingmar och kände mig rätt sliten efter Norge, säger Tony Mellsop.

 Mellan Nordkap och Smygehuk är det ungefär 282 mil vilket innebär nytt rekord för Tony.

Knäproblem

 - Det är det längsta jag kört. Jag fick lite problem med vänster knä, men i morgon känns det förmodlingen ingenting.

 Varför utsätter ni er för det här?

 - Svår fråga, det finns gott om galningar (skratt). Men det har länge varit ett mål och båda har ett stort cykelintresse, säger Ingmar Nilsson.

 Men 282 mil räcker inte för Tony Mellsop. Under kvällen ledde han en protest mot nedläggningen av gruppboendet Knäbäcksgången genom att cykla in till Malmö.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!