Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tragisk dödskrasch orsakades av epilepsi

Det var den 21 april som den tragiska olyckan där tre personer förolyckades inträffade i en rondell i Hjørring.

I uppemot 150 kilometer i timmen rammades Århusfamiljens bil och tre personer förolyckades.

Nu ser dödsolyckan ut att ha fått en förklaring. Den 76-åriga föraren lider av epilepsi.

– Vi antar att det var ett anfall, säger Søren Bach, vid polisen i Hjørring, till nordjyske.dk/.

Det var i april i år som den tragiska dödsolyckan inträffade vid en rondell i Hjørring. Den 76-åriga föraren förlorade medvetandet och tryckte av misstag gaspedalen i botten. I en hastighet runt 150 kilometer i timmen kolliderade han med en annan bil.

I olyckan dödades en 28-årig mamma, en 58-årig mormor och en sju månader gammal pojke. Även en farbror och en fyraårig flicka skadades vid olyckan.

Efter en neurologisk undersökning ser olyckan nu ut att få en förklaring. Det visar sig att den 76-åriga mannen lider av epilepsi.

– Vi antar att det var ett epileptiskt anfall. Det har bekräftats från den medicinska sidan, säger Soren Bach från den lokala polisen i Hjørring, till nordjyske.dk.

Diagnos och indraget körkort

Mannen var själv inte medveten om sjukdomstillståndet. Efter ett tips från en specialist genomgick han förra veckan en undersökning vid Aalborg Universitetshospital.

I och med diagnosen har 76-åringen fått sitt körkort återkallat, men polisens undersökning dröjer fortfarande.

– Normalt anklagas man för dråp eller vållande till kroppsskada i sådana trafikolyckor. Men på grund av diagnosen är det oklart hur det blir i detta fall eftersom mannen är sjuk utan att själv veta om det, säger Soren Bach till nordjyske.dk.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!