Trafikolycka på E4 – vägen avstängd i flera timmar

Publicerad
Uppdaterad

På onsdagsmorgonen larmades polisen till en trafikolycka där en lastbil har vält.

Olyckan innebar stora trafikstörningar på E4 och vägen var avstängd i flera timmar. Men vid lunchtid släpptes trafiken på igen. 

– Föraren är förd till sjukhus med ambulans, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Vid 06.29 larmades polisen om en olycka där en lastbil har vält på E4 i höjd med Dörarp, norr om Ljungby.

Olyckan skedde i södergående riktning, nära länsgränsen mellan avfart 82 och 83.

Vägen stängdes av. 

– Det är avspärrat vid Toftaholm rapporterar räddningstjänsten, sa Kim Hild.

Lastbilsföraren, en man i 60-årsåldern, är förd till sjukhus med ambulans. Han har lindriga skador enligt vårdgivaren.

Föraren till sjukhus

Strax innan klockan 08.00 rapporterade polisen att föraren av lastbilen har förts med ambulans till sjukhus. 

– Vägen kommer stängas av helt när bärgare är framme. Nu håller man på att tömma köerna i norrgående riktning så att så få som möjligt blir fast, säger Kim Hild.

Under olyckan läckte diesel

– Räddningstjänsten på plats hanterar det, säger Kim Hild.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag