Stoppet nu hävt på Bron – trafiken rullar långsamt

Publicerad

Öresundsbron går långsammare i riktning mot Sverige just nu.

Det beror på att en lastbil stått över vägen under en del av eftermiddagen.

– Det ska vara ordnat till 15.30, enligt prognosen, sa Peter Jakobsson på Trafikverket vid 15-tiden.

Enligt Trafikverket flyter vägtrafiken långsammare över Öresundsbron, i riktning mot Sverige.

– Det är ett stillastående fordon. Det ska vara ordnat till 15.30, enligt prognosen, säger Peter Jakobsson på Trafikverket.

För hög lastbil

Dansk polis går också ut och varnar för trafikproblemen. 

”Öresundsförbindelsen är blockerad i riktning mot Sverige, då en lastbil som är för hög ska flyttas. Tidsprognosen just nu okänd”, skriver dansk polis.

Men vid 15.30 rullar trafiken igen – dock med vissa förseningar. 

”Räkna med lite kö”, varnar dansk polis.

 

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/986228613753294848

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag