Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trafikolyckorna ökade dramatiskt i snökaoset

En klassisk snökanon ställer till det i trafiken i Södra Skåne under dagen.

Det ymniga snöfallet har orsakat flera trafikolyckor och på Öresundsbron råder nedsatt hastighet.

- Vi räknar inte med att vinden avtar förrän framåt kvällen, säger Johan Borglin, trafikledare på Öresundsbron.

Det riktigt stora lågtrycket med kyla och nederbörd har parkerart sig över norra Polen. Danmark och södra delen Skåne drabbas av kanterna till ovädret.

Enligt jourhavande meteorolog på SMHI handlar det om en klassisk snökanon.

Ostvindar med kall luft passerar över öppet hav och driver in som snöfall över Skåne. Värst drabbas Österlen och Malmöområdet.

Stor trafikolycka

Vid 12-tiden inträffade en olycka på E6:an i norrgående riktning med fyra bilar inblandade. Ett av fordonen hamnade i diket.

- Det kan stundtals vara svårt att komma fram på platsen, säger informatör Calle Persson på polisens länskommunikationscentral i Malmö. Minst ett av körfälten har stängts av.

Vägen stängdes av

En timme tidigare körde en personbil med hästsläp av väg 102 vid Skurup. En häst uppges ha befunnit sig i släpet och vägen stängdes av vid räddningsarbetet.

- Det finns all anledning att mana till försiktighet och anpassa farten i det hala väglaget, säger Calle Persson. Vindarna är också något man måste ta hänsyn till.

Enligt SMHI kommer vädret att se ut så här under hela söndagen. Temperaturen stannar under noll både i dag och i morgon.

Enligt Ystads Allehanda gjorde de hårda vindarna att turerna med snabbfärjan Villum Clausen som går mellan Ystad och Rønne på Bornholm ställs in under resten av dagen.

Bornholmsrutten trafikeras nu endast av den äldre och mer långsamma Povl Anker.