Trafikolycka på E22 – ett körfält avstängt

Publicerad

Trafiken stod strax innan klockan 12 på torsdagen still i norrgående riktning på E22 i höjd med Åkarp.

Detta sedan en minibus kört in i mitträcket och blivit stående på vägen.

– Den står kvar i körfältet och vägen är avstängd i norrgående riktning, bekräftar Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Larmet om att minibussen kört in i mitträcket inkom till polisen klockan 11.45 och det stod snabbt klart att E22 skulle komma att stängas av i norrgående riktning strax norr om Kronetorp, alltså inte långt från Åkarp mellan Malmö och Lund.

Bussen körde in i mitträcket, sladdade och blev stående mitt på vägen. Alla som färdats i bussen kunde ta sig ut, men två personer uppgavs vara skadade och polis, räddningstjänst samt ambulans skickades till platsen.

– Trafiken står still och en del köer är att vänta, säger Stephan Söderholm.

Ett körfält öppnades så småningom för trafik. Trafikverket räknar med störningar i trafiken fram till klockan 13.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag