Trafikolycka mellan personbil och moped

Publicerad

En trafikolycka mellan en personbil och en moped ska ha inträffat i Orrefors, nordväst om Nybro.
Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen.
Skadeläget är inledningsvis oklart. 

– Vi är inte framme på platsen än, det vi vet i nuläget är att mopedföraren är vaken, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisen i region Syd. 

Olyckan ska ha skett på väg 571 i Orrefors.

– Olyckan orsakar begränsad framkomlighet men det är inte totalt stopp, dock har vi ingen prognos ännu, utan det beror på räddningstjänstens arbete på plats, Britta Lundkvist på Trafikverket.

Vägen helt öppen för trafik igen

Klockan 19.58 öppnades väg 571 upp helt för trafik. 

Vid 21-tiden uppgav polisen att mopedföraren, en 16-årig kille, blivit förd med ambulans till sjukhus, med lindriga skador. Polisen är klar på platsen. 

Relaterade ämnen
Nellie Erberth
Nellie Erberth

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag