Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Totalstopp för tågen – många drabbade

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Många väntade på tåg. Robin Hansson hade stått i över en timme utan att komma vidare.
Foto: ROBIN HANSSON

Många tågpendlare drabbades på måndagseftermiddagen av ett totalt trafikstopp mellan Malmö och Lund – och efterföljande problem.

– Jag tog mig till Lund med ersättningsbuss. Nu har jag väntat på tåg mot Hässleholm i över en timme men inget syns till, säger Robin Hansson.

Robin Hansson skulle som vanligt ta tåget från Malmö till sitt butiksjobb på Citygross i Hässleholm. Men tågtrafiken mellan Malmö och Lund var inställd efter en olycka vid 13-tiden.

– Någon form av lastmaskin har vält vid sidan av spåret strax före klockan ett. Man bedömde att den riskerade att välta en gång till och då kanske skada kontaktledningarna. Då valde vi att bryta strömmen för att inte riskera något, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket, till Sydsvenskan. 

Skånetrafiken satte in extrabussar mellan Malmö och Lund, och Öresundstågen mellan Malmö och Helsingborg skulle göra extra uppehåll i Kävlinge, Dösjebro, Häljarp, Glumslöv, Rydebäck och Ramlösa.

Men Robin Hansson kom inte vidare.

– Jag som ska till Hässleholm borde kunna åka upp med vändande tåg från Lund. Men här finns ju inga tåg. Det ser ut som att det är tusentals personer som köar ute på gatan, säger han.

Skånetrafiken besked vid 16-tiden var bara att mer information skulle komma klockan 17.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!