Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Törstig tjur tog en tur till ”Systemet”

En tjur besökte under måndagen de centrala delarna av Emmaboda.
Foto: Linda Berglund / Läsarbild

En törstig tjur tog under måndagsförmiddagen en tur till Systembolaget. Tyvärr slutande inte utflykten så lyckligt när kommunjägare fick tillkallas och tjuren avlivas, rapporterar Barometern. 

Under måndagen fick invånarna i Emmaboda oväntat besök. Efter att först ha skådats på flera andra platser i byn bestämde sig en förrymd tjur att parkera sig själv utanför Systembolaget.

Linda Berglund jobbar inom hemtjänsten och var ute på jobb när hon plötsligt fick syn på tjuren. Efter att ha försökt mota bort den ringde hon polisen. 

– Jag såg sedan hur den gick bort mot Systembolaget och kikade in. Jag tänkte att den där måste jag ta bild på. Den var klockren, säger hon.

Då tjuren tyvärr inte ville fångas in tillkallades till slut kommunjägare som fick ta tjuren av daga. 

– Enligt uppgift till oss kontaktades ägaren till tjuren, liksom kommunjägare. Enligt det vi har fått till oss har tjuren avlivats, säger kommunpolisen Caroline Gyberg till Barometern. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!