Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tora, 19, blir Sveriges yngsta djurparkschef

Tora Paulsson, 19, vill förbättra kommunikationen med gästerna.
Foto: Privat
Tora Paulsson poserar tillsammans med fåret Shaun.
Foto: Privat
Björnungarna på Skånes djurpark har fått en ny chef.
Foto: Skånes Djurpark

På onsdagen blev Tora Paulsson, 19, vice vd för Skånes djurpark för en vecka.

Hon har fått en budget på 50 000 kronor och hon kommer driva ett eget projekt.

– Det känns lite spänt men det ska bli spännande att lära mig mer om ledarskap, säger Tora Paulsson.

På onsdagen och i en veckas tid kommer Tora Paulsson, 19, vara vice vd på Skånes djurpark i Höör. Det är ett helt nytt initiativ från parken som ska uppmuntra unga ledare.

Med en budget på 50 000 kronor ska Tora Paulsson få driva något förbättringsarbete i djurparken – idéer som hon fick skriva om i sin ansökan.

– Jag vill utveckla kommunikationen med gästerna. Kanske digitalisera djurskyltarna så det blir en bättre visuell upplevelse.

Tora Paulsson började arbeta på djurparken när hon var 16 år. Sedan dess har hon fått inta flera olika ledande roller på parken. Hon har bland annat varit fadder åt nya medarbetare och varit driftledare för restaurangen.

– Allt började med att min kompis jobbade i parken och då blev jag lockad av att börja här som 16-åring. Hon sa at det var väldigt kul och hon hade rätt. Vi har en jättebra gemenskap.

Än så länge vet Tora Paulsson inte så mycket om vad veckan kommer ge, mer än att hon ska följa vd Glenn André Viste Bøes arbete.

– Organisationen bakgrund att få unga att växa och ta ansvar. Vi har även en ung vd som har utbildats intern och haft flera olika roller i parken, säger Anna Holm, presskontakt på djurparken.

Satsar på kommunikationen

Tora Paulsson berättar att hon har flyttat till en studentbostad på Kristianstads nation i Lund. Där är hon PR-chef på frivillig basis. Till hösten planerar hon att plugga en mediakommunikationskurs i Lund.

– Jag vill gärna fortsätta jobba på parken men jag ska plugga också. Kanske jag kan fortsätta här på helger. Jag kommer jobba här hela sommaren och har fått flera vänner som jag fortfarande har kontakt med.

I ansökan om att få bli vice vd för en vecka valde Tora Paulsson att fokusera just på kommunikation och den visuella framställningen i parken.

- Vi vill göra något för att lyfta och sporra unga talanger i Skånes djurpark. Från onsdag kommer Tora att vara Sveriges yngsta parkchef, och min högra hand i en vecka. Hon ska vara med på alla mina uppgifter, mina möten externt och internt och hon ska även få ta en del beslut, säger Glenn André Viste Bøe i ett pressmeddelande.

Hon vet inte varför hon valdes ut men hon vet att det var flera som ansökte. Nu har hon blandade känslor inför veckan.

– Det känns lite spänt men det ska bli spännande att lära mig mer om ledarskap, säger Tora Paulsson.

Hon har inte bestämt hur hon ska fira sin roll som vice vd ännu men hon tror att det åtminstone kommer bli en god middag.

TV: Sötchocken – här får djuren äntligen roa sig i snön

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!