Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tonårstjej sparkade kompis medvetslös – allt filmades

Enligt vad som framkommit i förhör hade de forna vännerna kommit på kant med varandra. När de skulle tala ut om saken slutade det i våld.
Foto: Polisen
I en telefon tillhörandes en kamrat till den dömda flickan hittades filmer som visar misshandeln.
Foto: Polisen
Flickan som knufades till marken fick ta emot flera sparkar mot huvudet tills dess att hon förlorade medvetandet.
Foto: Polisen
Nu döms den flicka som sparkade för misshandel.
Foto: Polisen

När ett gräl uppstod mellan de före detta kompisarna slutade det med våld. 

En 16-årig tjej döms nu för att ha slitit ner en jämnårig tjej på marken, hållit fast henne i håret och för att flera gånger har sparkat och stampat flickan i huvudet.

En äldre kompis till 16-åringen döms också – för att ha hotat att döda den misshandlade flickan om hon anmälde till polisen.

”Nämn inte fucking namn, för det kommer inte sluta här då”, ska den äldre kompisen ha sagt i telefon.

När polisen anlände till torget vid en Coopbutik på Värnhem i Malmö var det stökig stämning med många ungdomar på plats.

Patrullen hade tillsammans med ambulans åkt till platsen efter larm om en misshandel och man kunde snart hitta den flicka i 15-årsåldern som misshandlats. Hon kunde snabbt höras i ambulansen innan hon fördes till sjukhus.

Enligt vad flickan och flera vittnen berättat hade det uppstått osämja mellan flickan och en jämnårig kompis. De två hade gått ner i ett garage vid torget för att prata, men samtalet urartade snart då kompisen började knuffa och spotta på flickan. Misshandeln fortsatte genom att flickan knuffades omkull. När hon låg på marken slet kompisen tag i flickans hår samtidigt som hon flera gånger sparkade och stampade flickan i huvudet. 

Våldet filmades

Våldet var så kraftigt att flickan förlorade medvetandet.

Misshandeln filmades av minst en person, och filmsnuttar på misshandeln har enligt Malmö tingsrätts dom spridits till flera ungdomar i flickornas bekantskapskrets. 

Nu döms den i dag 16-åriga tjejen för misshandel. Polisens utredning försvårades till en början med att flickan teg i förhör. Men när hon konfronterades med den filmade misshandeln bröt flickan enligt polisens förundersökning samman och erkände misshandeln. 

I förhör berättar flickan att hon ”triggades” av andra och att hon ”tappade det”, spottade på sin tidigare kompis och sedan attackerade henne.

Flickan döms för misshandel till ungdomsvård.

Hotade offret

Vid sidan av den 16-åriga flickan döms en i dag 20-årig kvinna för övergrepp i rättssak. Enligt domen ska hon efter överfallet ha hotat den misshandlade flickan till livet om hon anmälde det inträffade till polisen.

”Jag varnade dig, jag sa till dig, nämn inte namn, nämn inte fucking namn, för det kommer inte sluta här då”, ska hon bland annat ha sagt. 

I förhör nekar kvinnan och förklarar sina utsagor med att hon ville ge den misshandlade flickan råd och att hon var irriterad för att hon hört att hon beskyllts för misshandeln. 

Den 20-åriga kvinnan döms nu till vilkorlig dom och samhällstjänst. De båda dömda ska även betala skadestånd till den misshandlade flickan på sammanlagt drygt 30 000 kronor.

Kvällsposten har sökt de dömda flickornas advokater.


TV: Systern gav dödande tabletter till sin lillebror: ”Han förstod vad som skulle ske”