Tonåringar ska ha våldtagit kvinna

Publicerad

Två tonåringar misstänks ha våldtagit en kvinna vid E22 mitt i vintern. 

Våldtäkten pågick under minst en och en halv timme, enligt åtalet. 

Nu åtalas en 18-åring för grov våldtäkt och olaga hot. 

Två tonåringar, en 18-årig man och en minderårig, misstänks ha våldtagit en kvinna i Arlöv 13 januari i år. Våldtäkten ska ha ägt rum på en grönyta mellan E22 och Rapsvägen.

18-åringen ska enligt åtalet ha tryckt ner kvinnan med hjälp av sin kroppstyngd, och sedan med hjälp av sin medbrottsling slitit av henne kläderna på underkroppen. Han ska sedan ha våldtagit kvinnan grovt, gärningen ska enligt åtalet ha pågått i minst en och en halv timme. 

Minst en och en halv timme

Enligt åtalet bedöms den påstådda våldtäkten som grov på grund av att det ska ha varit fler än en som förgrep sig på kvinnan, och eftersom övergreppen genomfördes utomhus och under så pass lång tid. 

Den 18-årige mannen åtalas också för olaga hot, eftersom han vid samma tillfälle ska ha hotat kvinnan, genom att säga att han skulle döda henne om hon "pussade eller knullade någon annan".

Grov våldtäkt och olaga hot

– Jag kan inte uttala mig där efter som hela förundersökningen är belagd med sekretess, förutom stämningsansökan. Den enda informationen som är offentlig står i stämningsansökan, säger kammaråklagare Åsa Kristensson.

Mannen åtalas nu för grov våldtäkt och olaga hot, och åklagaren yrkar också på utvisning. 

Den andra misstänkte gärningsmannen är under femton och kan därför inte åtalas, han tas nu om hand av sociala myndigheter.

 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Nellie Erberth
Nellie Erberth

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag