Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonåringar ska ha våldtagit kvinna

Två tonåringar misstänks ha våldtagit en kvinna vid E22 mitt i vintern. 

Våldtäkten pågick under minst en och en halv timme, enligt åtalet. 

Nu åtalas en 18-åring för grov våldtäkt och olaga hot. 

Två tonåringar, en 18-årig man och en minderårig, misstänks ha våldtagit en kvinna i Arlöv 13 januari i år. Våldtäkten ska ha ägt rum på en grönyta mellan E22 och Rapsvägen.

18-åringen ska enligt åtalet ha tryckt ner kvinnan med hjälp av sin kroppstyngd, och sedan med hjälp av sin medbrottsling slitit av henne kläderna på underkroppen. Han ska sedan ha våldtagit kvinnan grovt, gärningen ska enligt åtalet ha pågått i minst en och en halv timme. 

Minst en och en halv timme

Enligt åtalet bedöms den påstådda våldtäkten som grov på grund av att det ska ha varit fler än en som förgrep sig på kvinnan, och eftersom övergreppen genomfördes utomhus och under så pass lång tid. 

Den 18-årige mannen åtalas också för olaga hot, eftersom han vid samma tillfälle ska ha hotat kvinnan, genom att säga att han skulle döda henne om hon "pussade eller knullade någon annan".

Grov våldtäkt och olaga hot

– Jag kan inte uttala mig där efter som hela förundersökningen är belagd med sekretess, förutom stämningsansökan. Den enda informationen som är offentlig står i stämningsansökan, säger kammaråklagare Åsa Kristensson.

Mannen åtalas nu för grov våldtäkt och olaga hot, och åklagaren yrkar också på utvisning. 

Den andra misstänkte gärningsmannen är under femton och kan därför inte åtalas, han tas nu om hand av sociala myndigheter.

 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.