Tonårsliga försökte utpressa sexköpare

Tonåringarna ville tjäna pengar genom att först lura och sedan utpressa sexköpare. Nu har de dömts för utpressning, försök till utpressning samt bedrägeri.
Foto: Tomas Leprince

Fyra tonåringar i Malmö bestämde sig för att tjäna pengar på ett nytt sätt - som till slut inte slog så väl ut.

De två systrarna och deras pojkvänner bestämde sig för att utpressa sexköpare.

Det är Skånska Dagbladet som berättar om hur planen gick ut på att ungdomarna skulle kontakta män som ville betala för sex. Tjejerna skulle möta upp sexköparna och låtsas vara intresserade av att sälja sina kroppar och sedan skulle köparna överrumplas när pojkvännerna som skulle agera poliser med syfte att skrämma i väg männen.

Började bra

Planen fungerade inledningsvis. En av männen blev så rädd att hans intention till ett sexmöte skulle avslöjas att han betalade in hela 60 000 kronor på ett bankkonto.

Men ungdomarna blev giriga. För efter att de lyckats få loss de 60 000 blev de lite för heta på gröten. De försökte kräva mannen på ytterligare 100 000.

Det gick mannen inte med på. I stället kontaktade han polisen.

Flera fall

Mannens anmälan var inte den enda. Polisen hade även fått in en man som träffat ungdomarna på Fosie kyrkogård och de hade varit i kontakt med ytterligare en man över internet i samma ärende.

Enligt polisen är det första gången man utreder ett liknande brott.

– Vad jag vet har vi aldrig tidigare haft den här typen av ärenden i Malmö, sa Glen Sjögren, chef för ungdomsroteln vid Malmöpolisen.

Dömda i tingsrätten

Ungdomarna var misstänkta för flera brott, såsom utpressning, försök till utpressning och rån. Men tingsrätten har friat dem på flera punkter. Tjejerna döms för försök till utpressning. En av killarna för utpressning och den andre för försök till utpressning samt bedrägeri.

Tre av ungdomarna döms till ungdomsvård och den fjärde, en av killarna, får skyddstillsyn.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!