Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonåringar misstänkta för brand som stoppade tåg

Orsakade kaos i skånska tågtrafiken i somras.
En mataffär fick utrymmas efter branden. Ett tåg med 350 passagerare evakuerades.Foto: Mohammed Mroveh/Läsarbild

Tidigt i morse slog polis till mot fem ungdomar i åldern 15- 20 år. De hade anhållits i sin frånvaro som misstänka för branden som bröt ut i en lagerlokal den 14 augusti i Hässleholm, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Branden stoppade tågen som gick genom Hässleholm vilket drabbade tusentals resenärer.

Över 100 förhör har genomförts i utredningen. Det material som polisen har jobbat fram i förundersökningen har lett till att fem personer anhållits på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand, uppger polisen. Samtliga hämtades i morse till förhör hos polisen efter att åklagare anhållit dem i sin frånvaro.

– Vi utesluter inte att fler personer kan bli frihetsberövande, säger Robert Loeffel, presstalesperson hos polisen.

Trafiken stod stilla 8 dagar

Lagerlokalen som började brinna och blev totalförstörd låg vid Götgatan i Hässleholm. Branden satte stopp för ett stort antal tågresenärer bland annat SJ:s resor mellan Malmö och Stockholm. Branden gjorde att tågtrafiken genom Hässleholm stoppades inte bara på eftermiddagen den 14 augusti när den bröt ut utan i flera dagar efteråt.

Trafiken stod stilla i cirka åtta dagar.

Åklagaren Marie-Louise Holmberg ska senast på fredag besluta om någon av de fem misstänkta eller samtliga ska bli begärda häktade. De fem ungdomar som nu sitter hos polisen har blivit delgivna brottsmisstankarna och ska senare förhöras tillsammans med sina försvarsadvokater som antingen redan har utsetts eller utses under dagen av tingsrätten.

Texten uppdateras

Polisen slog till på onsdagsmorgonen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!