Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonåringar misstänks ha försökt bränna inne familj

Stölder? Våld? Bedrägerier? Vilka brott begås mest i Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronoberg?
Två personer rökskadades efter den anlagda branden. Fem tonåringar misstänks för grov mordbranden.
Foto: MIKAEL NILSSON

Fem tonåringar har gripits misstänkta för grov mordbrand efter att det börjat brinna hos en familj i Malmö. Bensin hälldes in genom brevlådan och på utsidan av dörren till lägenheten.

Tonåringar misstänks ha tänt på för att hämnas på en person. Den yngste misstänkte är 14 år.

Polis grep tonåringarna tidigt i går. Den yngste är bara 14 år och släpptes efter förhör. Samtliga fem misstänks för grov mordbrand. Branden bröt ut strax före midnatt på lördagen och spreds från ytterdörren vidare in i ett sovrum, enligt uppgift till Kvällsposten. 

I trapphuset stod en bensindunk. Den preliminära utredningen har visat att bensinhälldes in genom brevlådan och rann in i lägenheten. Två personer fördes till sjukhus med rökskador.

Tre av de misstänkta är 15 år. Den äldste är 16 år.

Brann ett dygn senare

I går fick de fyra av tonåringarna offentliga försvarare av Malmö tingsrätt. 14-åringen fick ett juridiskt biträde. Om utredningen leder till åtal kan han inte åtalas. Men 14-åringen kan däremot bli föremål för så kallad bevistalan i domstol för att rätten ska kunna fastställa vem som gjort vad och vad som hänt. 

14-åringen släpptes omgående. Cirka ett dygn senare brann det återigen i samma lägenhet. Ingen fanns i lägenheten.

– Det var förmodligen självantändning av branden som varit dagen innan i lägenheten, säger Calle Persson på polisens regionala ledningscentral.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!