Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomt i Helsingborg såldes för rekorddyra 21 miljoner

Tomten är en strandtomt men det är kommunen som äger själva strandlinjen.
Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty
Catharina Grenestedt, mäklare på Skeppsholmen Sotheby's International Realty.
Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Den sista obebyggda tomten på ett av Helsingborgs mest eftertraktade lägen har sålts.

Priset landade på rekordhöga 21,1 miljoner kronor.

– Det har inte funnits tomter att köpa här på länge, säger Catharina Grenestedt, mäklare vid Skeppsholmen Sotheby's International Realty.

Frodigt gräs, några träd och så havsutsikt ända till Danmark. Vid första anblicken kanske den 2044 kvadratmeter stora tomten inte ser ut att vara särskilt speciell. Nyckeln till det rekorddyra priset ligger dels i det eftertraktade läget, dels att det är mycket ovanligt att den här typen av tomter är till salu, enligt mäklaren.

– Det är en av de mest eftertraktade gatorna att bo på i Helsingborg och det har inte funnits tomter att köpa här på länge, säger Catharina Grenestedt.

Förutom att tomten på Gravarliden 27 skådar direkt ut mot havet så har den dessutom nära till centrala Helsingborg.

– Gravarliden är en liten väg som går längst med vattnet och den här tomten är den sista obebyggda och har ägts i över 50 år av samma familj, säger Catharina Grenestedt.

Här ligger tomten på en av Helsingborgs finaste adresser.
Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty/

Slår Solsidan i Stockholm

Enligt en artikel från Svenska Dagbladet låg en rekorddyr strandtomt i Stockholm ute för 26 miljoner kronor 2018. Den såldes sedan för 31 miljoner. På andra plats över dyraste tomter just då var en tomt på Solsidan för 20 miljoner. 

Hade samma lista gjorts i dag hade Helsingborg således slagit Solsidan och kommit på andra plats. Det är dock ovanligt att så exklusiva tomter är ute till försäljning i Sverige. Just nu verkar ingen mäta sig med tomten i Helsingborg.

– Jag har uppfattningen av att det inte är någon utanför Stockholm som gått för mer just nu, säger Catharina Grenestedt.

Tomten har bara tillstånd för privatbostad, därför är det vad den anonyma köparen kommer bygga där. Det var sex intressenter som bjöd, men många fler intresserade, enligt mäklaren.

Hon har precis startat upp mäklarfirmans femte kontor i Helsingborg och är därför extra glad att just detta blev det nya kontorets första försäljning.

– Det känns fantastiskt roligt, säger Catharina Grenestedt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!