Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tomas ilska mot SAS efter det överraskande svaret

Filmregissören Tomas Villum Jensen, här tillsammans med sin sambo sångerskan Maria Montell, är inte nöjd med flygbolaget SAS bemötande. Foto: TOMAS LEPRINCE
SAS var det enda bolaget som flög den aktuella rutten. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Filmregissören Tomas Villum Jensen försökte få tag på SAS-biljetter till sig och sitt filmteam. 

Efter att ha suttit en timme flygbolagets telefonkö ställde han frågan om det var rimligt – han fick ett svar han inte riktigt hade räknat med. 

– Jag fick intrycket att jag i det närmaste var en irriterande sten i deras sko, säger Tomas Villum Jensen. 

Tomas Villum Jensen är en dansk reklam- och dokumentärfilmsregissör. Han har även synts som skådespelare i en del större filmer. 

När han under helgen var klar med ett jobb så skulle han beställa flygbiljetter till sig själv och sitt filmteam för att komma hem till Köpenhamn. Han ringde SAS – men det gick inte som han hade trott. 

En timme senare satt han fortfarande i telefonkö och flygbiljetterna kändes långt borta. Samtidigt försökte han komma i kontakt med SAS kundservice via mejl eller deras chatt. Det lyckades han med, men han blev inte nöjd och publicerade konversationen på sin Facebook-sida. 

Villum Jensen: Det är pinsamt att det ska ta mer än en timme att nå er via telefon. 

SAS-medarbetaren: Nej det är det inte när vi har haft över 30 personer i kö. 

Villum Jensen: Men du måste väl ge mig rätt i att en timme i telefonkö är för länge?

SAS-medarbetaren: Nej det vill jag inte göra. 

Enligt SAS är det hård press på bolagets callcenter i svallvågorna av pilotstrejken. Foto: STELLA PICTURES

SAS svar: ”Stor press”

Tomas Villum Jensen blev paff när han läste svaret från SAS. 

– Jag fick intrycket att jag i det närmaste var en irriterande sten i deras sko och att jag bara skulle finna mig i den väntetid som det var vid tidpunkten, säger han till Ekstrabladet. 

– Den arrogans och brist på service är i min synvinkel inte okej. Jag tycker det är alldeles för lång tid att vänta i en telefonkö i en timme, men det tyckte uppenbarligen inte SAS-medarbetaren. 

Ekstrabladet har varit i kontakt med kommunikationsavdelningen på SAS. 

– Just nu är det stor press på vårt callcenter, även om vi har många i tjänst. Anledningen är att vi fortfarande släpar efter till följd av pilotstrejken. Men det ska snart vara löst och jag hoppas verkligen att våra kunder slipper uppleva en timmes väntetid, säger Freja Liljedahl.

Enligt henne ingår det inte i SAS kommunikationsstrategi att uppträda arrogant. 

– I situationer som den här kommer man långt med att kommunicera positivt. Kunden bör som huvudregel ha en förklaring varför problemet har uppstått och få en ursäkt. Det säger sig själv. 

Freja Liljedahl jobbar på SAS kommunikationsavdelning. Enligt henne ingår det inte i SAS kommunikationsstrategi att uppträda arrogant. Foto: SAS

Enkel lösning – en ursäkt

Filmregissören berättar att han gärna hade valt ett annat flygbolag om det hade varit möjligt i lördags. Men SAS var det enda bolaget som flög den aktuella rutten. 

– Om SAS fortsätter i den här stilen förstår jag om det flyr kunder, säger han. 

Enligt Tomas Villum Jensen hade det funnits en enkel lösning på problemet. 

– Om bara SAS-medarbetaren hade förklarat situationen och gett mig rätt i att en timmes väntetid är för länge, och kanske hade beklagat det, så hade jag släppt det. 

Han vill dock påpeka att när han väl kom fram blev han mottagen av en ”skittrevlig” representant för SAS. Och till slut fick han sina biljetter.