Tolv tips i jakten på försvunna Emilie, 18

Danska Emilie Meng, 18, försvann efter en utekväll den 10 juli.
Foto: Dansk Polis
Emilie Meng skulle promenera till hemmet i centrala Korsör men kom aldrig fram.
Foto: Faksimil/Google maps
Emilie gick av tåget vid Korsørs tågstation (bilden) tillsammans med sina vänner. Vännerna delade en taxi, men Emilie Mäng ville promenera de 3,5 kilometrarna till hemmet.
Foto: Faksimil/Google maps

Danska Emilie Meng, 18, har varit spårlöst försvunnen i över en månad.

Polisens senaste spår leder till staden Skive – ett par timmars bilresa från Korsør där hon försvann.

12 olika tips har tagits emot och alla pekar mot samma plats och samma tid. 

– Vissa tips är mer konkreta än andra. Men om det är ett flertal tipsar att de sett Emilie i samma geografiska område under samma tidsrymd så är det något vi naturligtvis undersöker, säger Christian Toftemark vid Skive-polisen till tidningen BT.  

Emelie Mengs försvinnande har skakat Danmark i över en månad.

Den 10 juli försvann den då 17-åriga flickan spårlöst, efter att ha hoppat av tåget i Korsør där hon också bor.

Sedan dess har hon hunnit fylla 18, men hennes anhöriga har inte hört ifrån henne.

Polisen har bedrivit ett massivt utredningsarbete för att hitta henne, likaså har frivilliga krafter sökt med ljus och lykta – utan framgång.

Nu har nya spår i historien dykt upp i danska Skive, ett par timmars bilfärd från Korsør.

Där har nämligen 12 personer – enligt polisen oberoende av varandra – sagt att de sett Emelie Meng, skriver Ekstrabladet.

Tog foto av kvinna som kan vara Emilie

En av personerna säger sig ha sett en ung kvinna som liknar Emelie Meng vid 19-tiden på lördagskvällen. Kvinnan ska ha lett en cykel med en sovsäck och ett liggunderlag. 

Att medborgare tycker sig se försvunna personer är inte ovanligt – men i det här fallet har observatören tagit foton som polisen fått ta del av.

– Bilderna liknade Emelie så mycket att vi startade en eftersökning här uppe, men den har dessvärre inte burit frukt, säger Henrik Nielsen, vakthavande befäl vid Midt- och Vestjyllandspolisen till Ekstrabladet.

Och mycket talar för att det inte är Emilie på bilderna.

– Jag har sett bilderna nu som vi fått från våra kollegor på Jylland och enligt min mening är det inte Emilie som syns på dem, säger polisens förundersökningsledare Marianne Roed till TV Øst enligt BT

Polisen har begärt övervakningsfilmer

Men att så många ändå tycker sig ha sett Emilie får polisen att lägga resurser i området. De har nu begärt att få övervakningsfilmerna från tågstationen i Skive.

– Vi har inte tagit emot filmerna än, men när vi gör det ska vi titta igenom dem helt för att se om Emilie är där, säger Henrik Nielsen till Ekstrabladet.

Nyligen har sökandet efter Emilie Meng utvidgats. Frivilligorganisationer har sökt i både Sverige och Tyskland och hängt upp affischer med efterlysningen.

Polisen står handfallna i sökandet, men sätter ett visst hopp till att eventuella vittnen som varit på semester börjar återvända hem – förhoppningsvis med värdefulla upplysningar.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!