Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Togs ur tjänst – nu kör chauffören buss igen

Det var i slutet av juli som busschauffören togs ur tjänst. Så här rapporterade vi i Expressen TV då.
Amanda Hansson blev avslängd från bussen för att hon, enligt busschauffören, var för ”lättklädd”
Foto: Privat / Privat
Skånetrafiken.
Foto: BILDBYRÅN

Busschauffören kastade av Amanda Hansson, 19, från en buss i Malmö för att hon var ”för lättklädd”.

Efter det togs föraren ur tjänst. 

En månad senare är han nu tillbaka på jobbet.

– Han har fått ta straffet, säger David Erixon, presschef på Nobina.

En fredag i slutet av skulle Amanda Hansson, 19, hoppa på bussen i Malmö, men stoppades av chauffören på en av Skånetrafikens bussar.

– Han sa: ”Du visar för mycket hud. Vi har en policy på våra bussar att man inte får visa för mycket hud.” Då kokade jag, sa Amanda efter händelsen.

Busschaufförens replik väckte starka reaktioner, allra mest på sociala medier. Några dagar senare gick arbetsgivaren Nobina ut med att chauffören hade fått en skriftlig varning och han togs tillfälligt ur tjänst.

Började köra i veckan

Men i mitten på den här veckan började busschauffören jobba igen, meddelar Nobina.

– Efter att föraren togs ur tjänst har det skett uppföljande samtal, både med förarens chef och trafikchefen. Han har också gått igenom en kompletterande serviceutbildning, som alla anställda går igenom. Därefter har det varit fortsatt uppföljning med samtal, säger David Erixon, presschef på Nobina.

Busschauffören ska också ha samtalat med och bett om ursäkt direkt till Amanda. Det har flera gånger påpekats att han är ångerfull.

”Han har tagit straffet”

David Erixon förklarar att man har vägt in i beslutet att busschauffören har varit anställd en längre tid, och att han tidigare varit klanderfri i sitt arbete. 

– Vi har landat i att han ska köra buss igen. Han gjorde fel och har tagit straffet för det. 

Arbetsgivaren säger vidare att busschauffören har mått dåligt av det inträffade, och reaktionerna som har varit, och att man stöttar den anställde.

– Det är en fråga som rör vår medarbetare och vi hoppas det finns respekt för det. Jag vill inte trigga mer kommentarer och diskussioner än det som finns, säger Erixon.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!