Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tjuvens annorlunda byte: Kostymer och pytonormar

Dagens toppnyheter – utrikes
De stulna ormarna var av arterna kungspyton och trädpyton. Ormen på bilden har ingenting med stölden att göra. Foto: Colourbox
De stulna ormarna var av arterna kungspyton och trädpyton. Ormen på bilden har ingenting med stölden att göra. Foto: Kirill Ponomarev / Colourbox

Vid ett inbrott strax utanför danska Mern kom tjuvarna över ett byte av ett annorlunda slag: 31 pytonormar.

Nu befarar polisen att ormarna kommer att säljas vidare.

– Mängden ormar som har stulits tyder på att man brutit sig in specifikt med avsikten att stjäla just ormarna, säger poliskommissarie Nikolaj Scheegell till TV2.

Inbrottet ägde enligt danska TV2 rum i tisdagskväll i en privatbostad utanför danska Mern på Själland.

Enligt polisen slog tjuvarna till mellan klockan 09 och 13.

Och trots att även ett antal kostymer finns listade bland det inrapporterade stöldgodset, misstänker dansk polis att det var just pytonormarna som var det huvudsakliga målet för tjuvarna.

Därför utgår polisen från att bovarna har uppsåt att följa upp inbrottet med den lika brottsliga gärningen häleri och att tjuvarna nu kommer att sälja ormarna vidare.

Skyddas av regler

Samtliga ormar är pytonormar av arterna kungspyton och trädpyton och dansk polis uppmanar nu presumtiva ormköpare att förvissa sig om att säljaren har rent mjöl i påsen.

Enligt TV2 omfattas ormarna av internationella regler kring handel med djur genom den så kallade Washingtonkonventionen som reglerar handel med vilda djur och växter. Därför uppmanar polisen att man slår larm om man stöter på någon säljare som inte kan uppvisa korrekt dokumentation vid försäljning av exempelvis en orm.