Tjuvarnas låga knep för att stjäla lyxjackor

Greps efter stöld. De båda tjuvarna plundrade butiken på flera dyra jackor. Butiken på bilden har inget samband med artikeln.
Foto: Pelle T Nilsson
Fräck stöld. Tjuven spelade funktionshindrad och lät sin kumpan rulla honom genom varuhuset. Under rullstolen gömde de stulna jackor för 13 000 kronor men ertappades av väktare. När en av dem greps uppstod tumult. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Getty images

Mannen i rullstol hade inga som helst problem att resa sig och springa när väktaren försökte stoppa honom efter stölden i butiken i Växjö.

Både han och hans kumpan försökte fly med kläder för 13 000 kronor men greps av polis.

– Det är ett väldigt lågt tillvägagångssätt som stölden har gjorts på, säger Emir Bajric, inre befäl vid polisen i Växjö till Smålandsposten.

De båda tjuvarna spelade funktionshindrade när de rullade in på Stadium i Växjö vid 16.30-tiden på onsdagseftermiddagen.

Den ene skjutsade den andre mellan klädhängarna i butiken och den ena dyrbara jackan efter den andra stoppades in under rullstolen.

Men tjuvarnas fräcka stöldförsök uppmärksammades av två väktare. När de två männen lämnade butiken ingrep väktarna och försökte stoppa de båda tjuvarna.

Rullstolsburne mannen flög upp

Plötsligt flög mannen i rullstol upp och började springa tillsammans med sin kumpan, rapporterar tidningen.

En av dem kom undan men den andre mannen greps på plats. Enligt Smålandsposten uppstod visst tumult vid gripandet när mannen flera gånger försökte slå sig fri från väktaren med ett tillhygge.

Väktaren kunde parera attackerna och klarade sig utan allvarliga skador.

Redan utvisad – två gånger

Den gripne mannen, 25 år gammal, dömdes så sent som för en månad sedan för stöld och utvisades då ur landet. Enligt tidningen var han redan vid det tillfället utvisad, men har lyckats hålla sig undan och på så vis undkommit att utvisningen verkställts.

– Det är tredje gången han kommer tillbaka nu, säger Emir Bajric till Smålandsposten.

Mannen sitter nu anhållen i polishuset i Växjö misstänkt för stöld, försök till misshandel samt brott mot utlänningslagen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!