Tjuvar som stal plånbok från 97-åring greps av polis

Publicerad

En 97-årig kvinna i Laholm blev på tisdagskvällen bestulen på sin plånbok av två män som tagit sig in i hennes hus.

Båda greps en bit därifrån efter att en granne hjälpt polisen hitta dem.

Männen ska ha tagit sig in i kvinnans hus omkring klockan 21 på kvällen, oklart på vilket sätt.

Polisen fick in larm om händelsen klockan 21.20.

– Hon ska själv ha upptäckt att hennes plånbok var borta och slagit larm till trygghetsjouren, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Region väst.

– En granne ska ha hjälpt till och konfronterat de här båda männen men då hade de redan lämnat platsen. Vi har lyckats gripa två personer som misstänks för grov stöld.

Polisen fick signalement

Enligt Johan Josarp greps de båda männen sannolikt med hjälp av signalement som lämnats av antingen den bestulna kvinnan eller hennes granne.

– De ska förhöras senare under kvällen så jag vet inte mycket mer än så här just nu, säger Johan Josarp.

De bestulna 97-åringen ska inte ha skadats fysiskt i samband med händelsen. Så vitt känt har hennes plånbok inte hittats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag