- De visste precis vad de var ute efter och vad de skulle göra för att komma ut så snabbt som möjligt, säger Patrik Johansson. Foto: Polisen- De visste precis vad de var ute efter och vad de skulle göra för att komma ut så snabbt som möjligt, säger Patrik Johansson. Foto: Polisen
- De visste precis vad de var ute efter och vad de skulle göra för att komma ut så snabbt som möjligt, säger Patrik Johansson. Foto: Polisen
De visste precis vad de var ute efter och vad de skulle göra för att komma ut så snabbt som möjligt. Foto: PrivatDe visste precis vad de var ute efter och vad de skulle göra för att komma ut så snabbt som möjligt. Foto: Privat
De visste precis vad de var ute efter och vad de skulle göra för att komma ut så snabbt som möjligt. Foto: Privat
Här är gärningspersonerna inne i butiken. Foto: PolisenHär är gärningspersonerna inne i butiken. Foto: Polisen
Här är gärningspersonerna inne i butiken.  Foto: Polisen
Tjuvarna kom undan med cigaretter och kontanter till ett okänt värde. Foto: PolisenTjuvarna kom undan med cigaretter och kontanter till ett okänt värde. Foto: Polisen
Tjuvarna kom undan med cigaretter och kontanter till ett okänt värde.  Foto: Polisen

Tjuvar bröt sig in i Patriks butik – fångades på film

Publicerad

 

Det var på lördagsmorgonen som två maskerade gärningsmän bröt sig in i butiken Listermacken i Sölvesborg. 

De lyckades få med sig cigaretter och kontanter från butiken och försvann därifrån. 

Och på vägen ut slog de sönder en väktares bil. 

En väktare fick larm vid 04.15 tiden på lördagsmorgonen. När väktaren kom till macken såg han att butikens dörr var uppbruten – och tjuvarna var inne i butiken och försåg sig med cigaretter och kontanter. 

Några minuter senare kom två maskerade gärningsmän ut. En av dem hade ett föremål med sig, troligen en kofot. 

Gärningsmännen slog föremålet på väktarens bil och försvann sedan därifrån, enligt tidningen Sydöstran som var först att rapportera om händelsen. 

Ägaren blev chockad 

Butiksägaren Patrik Johansson blev chockad när han upptäckte att hans butik utsatts för inbrott. Han vet fortfarande inte hur gärningsmännen lyckades ta sig förbi butikens alla säkerhetssystem. 

– Jag fick höra om inbrottet när min personal öppnade butiken. Det är klart att man blir förbannad. Men samtidigt blev jag glad att ingen person skadades under inbrottet, säger Patrik Johansson.

Hela händelsen fångades på butikens övervakningskameror.

Fångades på övervakningsfilm

Hela händelsen fångades på butikens övervakningskameror. I filmen som Brottscentralen visar kan man se att två maskerade gärningsmän hade med sig en stor blå påse som de fyllde med cigaretter och kontanter från butiken. Det hela gick snabbt, förmodligen tog det tre till fyra minuter. 

– De visste precis vad de var ute efter och vad de skulle göra för att komma ut så snabbt som möjligt, säger Patrik Johansson.

Försökte göra inbrott flera gånger 

Patrik Johansson berättar att för runt en vecka sedan utsattes butiken för ett annat inbrottsförsök, troligen av samma gärningspersoner, enligt polisen. Då misslyckades tjuvarna. 

Men den här gången lyckades de alltså ta sig in i butiken. Värdet på de stulna varorna är under torsdagsmorgonen fortfarande okänt. 

Patrik Johansson berättar att  några andra butiker i området också utsattes för inbrott, under samma dag.

Relaterade ämnen
Hafiz Muhammad Imran
Hafiz Muhammad Imran

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag