Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tivolis vädjan efter stora förlusten: Besök oss

Fyra saker som är bra att veta om Mette Frederiksen
Michala Svane, sälj- och marknadschef för Tivoli
Foto: Claus Bech
Tivoli är något av ett landmärke i Danmark.
Foto: TIVOLI
Tivoli planerar att öppna igen den 27 mars.
Foto: EMIL HELMS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Danmark har stängt ner stora delar av samhället under coronapandemin.

Det har märkts tydligt inte minst för den populära nöjesparken Tivoli i Köpenhamn – som räknar med ett underskott på över 250 miljoner svenska kronor för 2020, enligt Berlingske.

Danmark med statsminister Mette Frederiksen i spetsen har gått en annan väg än Sverige i strategin för att hantera covid-19.

När Sverige har hållit öppet i så stor utsträckning som möjligt har Danmark stängt det mesta som inte är fullständigt nödvändigt.

Från den 1 mars öppnar delar av det danska samhället upp igen.

Den välkända nöjesparken Tivoli i Köpenhamn – som är en populär destination även för svenskar – håller dock fortsatt stängt och planerar att öppna igen först den 27 mars. Nöjesinstitutionen står numera på skakiga ben.

Tivoli räknar med ett underskott på 185 miljoner danska kronor, motsvarande över 250 miljoner svenska kronor, för 2020. Året dessförinnan, innan pandemin, hade Tivoli ett överskott på över 285 miljoner svenska kronor.

Tacksam för stödpaket

I en intervju med Berlingske vänder sig Michala Svane, sälj- och marknadschef för Tivoli, till danskar och uppmanar dem att sluta upp bakom upplevelsebranschen. 

Michala Svane vädjar också till dem att tillbringa semestern inom landets gränser i sommar.

Samtidigt är hon tacksam för regeringens nya stödpaket riktat mot turismindustrin, berättar hon.

– Vi på Tivoli är glada för att det nu är fokus på återöppning av branschen och av huvudstaden överlag, så att vi förhoppningsvis kan få en massa gäster på Tivoli, som ju är de vi lever på, säger Michala Svane till Berlingske.

TV: Se bröderna Björn, 12, och Nils, 9, berätta om mötet med vargen

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!