Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tivoli vill locka svenskar – med en jättekräftskiva

Tivoli bjuder in på kräftskiva.Foto: Tivoli
Det kostar 495 kronor att vara med på kräftskivan. Då ingår obegränsat med kräftor, så mycket öl du vill dricka och inträde till själva parken.Foto: SEMEK

Nu blir det ”krebsgilde” på andra sidan sundet. 

Kräftskiva alltså. 

Tivoli dukar upp så som Malmöfestivalen brukar göra. 

– Det ser ut att bli en succé, säger Torben Plank, som är presschef för Tivoli. 

Under många år har Skåningar kunnat samlas på Stortorget en gång om året för att äta kräftor tillsammans med tusentals andra. 

Det har inte blivit av i år eftersom coronaviruset spridning blev så pass allvarligt att Malmöfestivalen tvingades att ställas in. 

Men nu öppnas det en möjlighet för de som är sugna på långbord, musik, kräftor och öl. På Tivoli i Köpenhamn dukas det nämligen upp till en unik kräftskiva på planen framför stora scenen. 

– Det ser ut att bli en succé nere på Planen. Med kräftor, öl och Tivoli Garden-konsert lär det bli en festlig söndag.

Under Malmöfestivalen fylls normalt Stortorget i Malmö av kräftsugna. I år blev det ingenting med det.Foto: MARTIN KARLGREN

Dukar upp i mängder

Det är närliggande restaurangen Fru Nimb, som står bakom arrangemanget. 

” Vi tycket inte att kräftor i stora mängder bara ska vara våra svenska grannar förunnat”, skriver restaurangen på sin hemsida. 

Så därför dukar det upp sina ”krebs” i mängder på långborden. För 495 danska kronor får man äta hur mycket man vill. Även entré till Tivoli och obegränsat med öl ingår i priset. 

Kräftskivan är en del av den nya mat- och vinfestivalen på Tivoli som pågår mellan 29 augusti och 20 september. Hittills är den uppskattad, enligt presschef Torben Storm.

– Vi kan verkligen märka av intresset för god mat här under vår nya Mat- och vinfestival, där det inte kostar skjortan att bli mätt, säger han i ett pressmeddelande.

Om det skulle bli dåligt väder flyttar kräftskivan in på HC Andersen-slottet i stället. 

Missa inga nyheter från Sydsverige – ladda ner Kvällspostens app!   

TV: Fler nyheter från Danmark

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!