Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tivoli förvandlas till matparadis i sommar

Två Michelinkrogar kommer förgylla sommarkvällarna för Tivolis besökare.
Foto: Lasse Salling / Lasse Salling
Omgivna av blommig utsikt väntas kulinariska upplevelser.
Foto: Pressbild
Den 27 mars slår Tivoli upp portarna för besökare.
Foto: Tivoli
KOKS bjuder på färöiska specialiteter, bland annat skaldjur och fermenterat kött.
Foto: KOKS/Claes Bech-Poulsen

Tivoli har prövats hårt under pandemin – men nu hoppas man på ljusare tider och en någorlunda normal sommar. 

Och den som är sugen på att äta färöiska specialiteter i sommar behöver inte åka långt.

I en ny satsning har den nämligen den danska nöjesparken Tivoli bjudit in två Michelinkrogar för gästspel mellan första juni till slutet av augusti.

I sommar blir det pop up-restauranger på det anrika tivolit.

– Vi är stolta över att ha ingått partnerskap med två av de bästa och mest nytänkande restaurangerna i Norden, säger Tivolis direktör Susanne Mørch enligt ett pressmeddelande.

Trots pandemin kunde Tivoli hålla öppet större delen av förra året. På grund av Danmarks restriktioner som infördes i början av december tvingades Tivoli däremot stänga.

Nu planerar de för att få dra i gång sin säsong den 27 mars.

Två Michelinstjärnor

Förhoppningen är att sommaren 2021 blir en supersäsong med många besökare. Därför satsar de extra på matupplevelser.

Restaurangen KOKS kommer servera traditionell färöisk mat, en meny bestående av fisk och fermenterat kött. De är kända för att använda en speciell teknik när de saltar och jäser köttet. 

Den andra gästspelande restaurangen, AOC, är en klassiker i Köpenhamn som specialiserat sig på lokalproducerad mat från Norden. 

– Sommaren 2021 blir mycket speciell. Det blir ”sommar i Danmark”, där vi alla kommer njuta av vårt eget land och dess underbara möjligheter, säger ena ägaren av AOC, Christian Aarø enligt Tivolis pressmeddelande.

Båda restaurangerna har två Michelinstjärnor. 

Tivoli har redan ett stort utbud av restauranger som sedan många år huserar på området. Susanne Mørch hoppas att sommarens restaurangtillskott ska kunna locka fler besökare och ge en nytändning.

– Med det nya partnerskapet tänker både Tivoli och restaurangerna nytt och slår ett slag för den sublima matupplevelsen till folkvänliga priser, säger Susanne Mørch i pressmeddelandet.

Restaurangerna kommer ligga i Det japanska tornet inne på nöjesfältet. Det är ett 25 meter högt torn som tillhör en av de mest fotograferade platserna på Tivoli, tillsammans med restaurang Nimb och huvudingången.


TV: Papegoja på besök mitt i vintern

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!