Tipsa Kvällsposten – belönas med 71717 kr

Publicerad

Har du ett tips eller har du sett något spännande? Eller har du tagit en bra bild eller video?

Hör av dig till Kvällsposten direkt!

– Mejla en bild, en video eller ett tips till redaktionen@kvp.se

– Skicka en bild eller en video med mms till 71717

– Skicka ett tips med sms till 71717.
De läsare som får sina nyhetsbilder publicerade belönas – alltid.
Årets bästa läsarbild eller nyhetsvideo belönas med 71 717 kronor.

Kvällsposten får in tusentals tips och bilder från uppmärksamma läsare – men vi vill gärna ha ännu fler.

Har du något som du vill ska publiceras i tidningen – tveka inte att skicka det till 71717, eller till redaktionen@kvp.se. Det kan vara mödan värt.

Från de bilder som publiceras väljer vi varje månad tillsammans med Expressen och GT en läsarbild som belönas med 7 171 kronor. Varje år väljer också vår jury Årets Läsarbild och den fotografen får hela 71 717 kronor.

Kan vara anonym

En bra läsarbild behöver inte nödvändigtvis vara en ren nyhetsbild.

Det kan lika gärna vara en rolig situation, en märklighet, något udda. Tänk på vad du själv skulle vilja se i tidningen.

MMS:a eller e-posta in bilden eller videofilmen till oss. Skriv vad den föreställer, och berätta vem du är och hur vi når dig.

Vill du vara anonym går det givetvis bra.

När du skickar in en bild eller video ger du oss tillåtelse till publicering, i annat fall måste detta framgå i ditt mejl eller MMS. I ett nyhetsintensivt läge kan vi alltså komma att publicera materialet innan vi talat med dig, men ersättning utgår givetvis ändå.

Ersättning

Vi ersätter alltid publicerade nyhetsbilder.

När vi i något speciellt sammanhang uppmanar läsarna att delta med exempelvis "de bästa vårbilderna" eller "dina roligaste bilder" utgår dock ingen ersättning.

Ersättning utgår normalt inte heller vid återpublicering av redan använda bilder.

Har du nyhetstips kan du naturligtvis även ringa tipsnumret 040-18 90 90.


Redaktionen, Kvällsposten
redaktionen@kvp.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag