Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tips på Malmös bästa sommarhäng-ställen

Lilla Torg – ett av många bra ställen för den som vill ha en skön utekväll.
Foto: LASSE SVENSSON

Det är sommar, du är ledig och ska ut med kompisarna i Malmö.

Men var går man?

Kvällsposten har listat några av Malmös bästa uteserveringar och restauranger för sommaren.

TGI Fridays, Lilla Torg, Malmö

I den gamla saluhallen på Lilla Torg finns Fridays – en av flera uteserveringar mitt i folkvimlet på Lilla Torg. Amerikansk stil och hamburgare serveras ihop med drinkar. Som på de flesta andra ställena finns värmelampor och är ett barnvänligt och after work-populärt hak.

Fridays är bara ett av många ställen på Lilla Torg. Där finns bland andra också Jospers, Indianside, Izakaya Koi, La Grappa, La Roche, Mello Yello, Moosehead, Piccolo Mondo, Steakhouse och Victors.
Foto: RONNY JOHANNESSON

Ölkaféet Malmö, Södra Skolgatan 43, Malmö

Lunch och middag med vännerna? Ölkaféet erbjuder också något för den konstintresserade då de varje månad ställer ut verk av både kända och mindre kända konstnärer. 

Här erbjuds också olika typer av sällskapsspel, backgammon, schack - eller dart!


Far i hatten, Folkets Park, Malmö

Öppet till 02 och med möjlighet att sitta ute. Här finns naturvinsbar, öl från småskaliga bryggerier samt säsongsbetonade och klassiska cocktails. Den stora uteserveringen är öppen till sent och har ibland konserter, DJ’s och andra kulturevenemang. Här finns även pingisbord och fotbollspel.

Far i hatten, Folkets park.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP

Nya Tröls Bar & Restaurang, Karlskronaplan 1, Malmö 

Brunch, after work, brett ölsortiment (över 300 sorter!) och enligt egen utsago en svensk version av engelsk pub.


Bastard, Mäster Johansgatan 11, Malmö

På innergården finns vällagad mat och gedigen drinklista. Baren öppnar klockan 17 och köket en timme senare. Här presenterar Andreas Dahlberg sin tolkning av modern europeisk husmanskost.


KOL & Cocktails, Kalendegatan 16, Malmö

KOL & Cocktails hade premiär i våras och är öppet sex dagar i veckan för både lunch, middag och barhäng. Fredag och lördag är det nattklubb och utbudet är koncentrerat kring fräscha drinkar, även om man även kan dricka öl, vin och cider

Relativt nyöppnade KOL och Cocktails i Malmö.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Grilljanne, Studiohuset, Tyfongatan 1, Malmö

De fyra herrarna bakom Slagthuset driver även Grilljanne, bar och restaurang på Studio-husets 14:e våning med underbar utsikt över Hjälmarekajen, hamninloppet och Köpenhamn. Med en uteterrass på 550 kvadratmeter kan detta bli en attraktiv mötesplats när värmen slår till. Innan dess har Grilljanne en utmärkt restaurang och en bar med många spännande drinkar.


 Careof, Fiskehamnspromenaden 11, Malmö

"Ingen riktig storstad är komplett utan en cocktailbar som håller samma höga klass som Malmös Michelin-krogar, säger folket bakom Malmös första bartenderdrivna cocktailbar careof, eller c/o, som är granne med Malmö Live.


Paddy´s Vin & Ginbar, Lejonpassagen, Malmö

Denna genuina och gemytliga bar erbjuder klassiska och nyskapande Gin & Tonic-drinkar med 75 olika ginsorter i sortimentet. Flera av dem som tidigare inte funnits på den svenska marknaden. En skön och lagom trång mötesplats off-Stortorget.

Vin- och ginbaren är öppen tisdag till lördag, fredag och lördag fram till 02.00.

Paddys restaurang i Malmö.
Foto: STEFAN MATTSSON

Red Shoe, gaybar/restaurang, Drottninggatan 36, Malmö

Red Shoe som egentligen inte har ett namn utan bara är en röd sko.

Koncept och design gjort av Creative Director Eric Legge och Restaurangchef Joakim “Joe” Cederholm. Lokalen som har ett garage ombyggt till dansklubb ger dig känslan att gå rakt in i en bar i Brooklyn. En stor klarröd glasbar med en gedigen drinkmeny.

16 sittplatser och ett udda vip-rum. Eric som tidigare låg bakom The Drink/Cocktailroom skapade detta då han såg att Malmö saknade ett coolt ställe som satsade på "the gay community".


Cuba Café, Folkets park, Malmö

Sugen på att dansa Salsa? Då är detta stället för dig. Här serveras också mat. På kvällarna blomstrar Cuba Café och latinamerikansk dansmusik spelas av Dj’s. Fritt inträde innan kl 22, dessutom.

Här har man utsikt över Folkets park och kan dricka Mojitos till kubanska toner.

Cuba Café i Malmö – här kan du dansa salsa.

Jodi Pub & bar, Möllevångstorget 4, Malmö

Uteservering, öppet under sommaren och ett av många bra ställen som du hittar på Möllan.