Tiotal inblandade i bråk på gymnasium

Publicerad

Strax efter lunch på tisdagen utbröt ett stort bråk på en gymnasieskola i Landskrona.

En lärare ska ha fallit omkull.

– Det sägs att ett tiotal personer varit inblandade och deltagit på olika sätt, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Det var tidigt på eftermiddagen som bråket bröt ut och polis kallades till platsen.

– Där har det då varit ett slagsmål med flera inblandade, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Runt tio personer ska ha varit inblandade i bråket. Två lärare som försökte skingra gruppen ska också ha blivit åtgångna. Enligt polisen är det dock ingen som avsiktligt har attackerat någon lärare.

 

– I det här tumultet är det en lärare som får ett oavsiktligt slag på bröstet och sparkar på benet, och en annan lärare faller till golvet när han försöker gå emellan, säger Stephan Söderholm.

Ingen ska dock ha behövt uppsöka sjukvård. I polisanmälan står det inget om att några tillhyggen ska ha använts i samband med bråket.

Polisen har upprättat en anmälan om misshandel där två yngre personer är målsägare. Man har dock inte gripit någon och har heller ingen misstänkt i fallet.

– Ingen identiferad i nuläget, det är fortsatt utredning, säger Stephan Söderholm.

Matias Rankinen
Matias Rankinen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag