Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tinade upp för mycket vaccin – sökte frivilliga

Restdoser av Pfizers vaccin kan gå till skåningar i åldern 49-59 år.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skånes vaccinsamordnare Maria Landgren.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Region Skåne har tinat upp för mycket vaccin och sökte desperat efter personer i åldern 49-59 år som vill vaccinera sig. Kort senare var alla tider fullbokade.

Missen har gjort att det nu är långa köer vid mottagningarna.

Det är på 1177:s hemsida som man vädjade efter skåningar som ville vaccinera sig – efter att för många doser av Pfizers vaccin har tinats upp.

Misstaget gjorde att det uppstod restdoser med risken att de behövde slängas om inte personer som vill vaccinera sig dök upp, och det snabbt. Men bara några timmar senare var alla tider fullbokade och möjligheten fanns inte längre kvar.

Möjligheten att få vaccin med restdosen gällde endast för dos 1 och för personer i åldern 49-59 år (född 1972-1962).

Det var också ett krav att de som vill få vaccinet kunde ta sig till vaccinationsmottagningen i Malmö eller Lund inom 30 minuter. De aktuella doserna har nämligen en begränsad hållbarhet, skriver 1177 på hemsidan.

På onsdagseftermiddagen uppstod långa köer vid mottagningarna av personer som vill vaccinera sig. Enligt TV4 var det mest vårdanställda som dök upp – och vissa fick vänta i över en timme.

FLER NYHETER: Så här funkar Danmarks coronapass

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!