Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tim Twist räddades av fina donationen: ”Otroligt tacksam”

Kattungen Tim Twist föddes med ett felvänt ben. Foto: Privat
Tack vare allmänhetens donationer har han nu opererats. Foto: Privat
Tim Twist är kvar hos veterinären för observation, ihop med sina syskon och sin mamma. Foto: Privat
Shalini Persson, grundare för Kattjouren. Foto: Linda Nyremark

Ett felvänt bakben gjorde kattungen Tim Twists start på livet kämpig.

Tack vare allmänhetens generösa bidrag har kattungens operation kunnat betalas – och lille Tim Twist är nu pigg och kry.

– Vi vet att folk inte har massor med pengar över, men att man väljer att lägga ens en liten slant på detta, det räddar katter som Tim, säger Shalini Persson, grundare för Kattjouren.

Den åtta veckor gamla kattungen Tim Twist hade en knepigare start på livet än många andra. Tim Twist föddes med ett av sina bakben åt fel håll, efter att ha legat klämd i sin mammas livmoder.

– Tims mamma är en katt som har placerats via oss, hon var hemlös och dräktig. När Tim föddes märkte man att han hade legat konstigt i livmodern och att han hade fått vad som kallas för ”twisted leg syndrome”. Han hade ett missbildat ben, det var vänt på fel håll. Det är naturligtvis ett hinder för katten – men om man är snabb nog när de fortfarande är små kan problemet åtgärdas, säger Shalini Persson, grundare för Kattjouren.

Fått en stövel i plast

Tim Twist behövde opereras omgående – en behandling som kan kosta många tusenlappar. Verksamheten Kattjouren drivs ideellt och den lille kattungen var därmed helt beroende av allmänhetens bidrag för att bli bättre.

– Vi har inga andra intäkter. Att vi kan hjälpa katter som Tim beror helt och hållet på att människor skänker pengar. Det blir ganska omfattande kostnader i och med operationer och lång tids inläggning.

Tim Twist räddades, tack vare donationer. Foto: Privat

Tack vare generösa medmänniskor kunde Tim Twist läggas på operationsbordet hos en veterinär i Kalmartrakten – och ingreppet verkar ha lyckats. Med hjälp av korrigering av benet, som nu hålls på plats med en liten stövel i plast, är benet på rätt håll.

– Vi är otroligt tacksamma för det stöd som vi får, det är det som gör det möjligt för oss att fortsätta. Vi vet att folk inte har massor med pengar över, men att man väljer att lägga ens en liten slant på detta, det räddar katter som Tim. För oss är det enormt stort att människor gör det, säger Shalini Persson.

En busig kattunge

När Tim Twist och hans syskon är gamla nog ska de få flytta till nya hem. Den som tar emot Tim Twist får, enligt Shalini Persson, hem en liten grabb med härlig personlighet.

– Alla som träffar honom säger att han är en helt underbar, busig och glad liten kattunge. Trots att han har sin stövel på sig kan man redan nu se att han far omkring och busar, han låter sig inte hindras av den. Tim är ett riktigt charmtroll.