Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tilda, 18, vill bli först med körkort

Tilda Alfredsson föddes en timme och sjutton minuter in på det nya året. Foto: Privat
"Det är roligare att vara en tidig 00:a än en sen 99:a", säger hon. Foto: Privat

Någon gång den första januari vid millennieskiftet var Tilda Alfredsson planerad att komma till världen.

Sjutton minuter över ett den första januari föddes hon på centralsjukhuset i Kristianstad. Nu har millenniebarnet fyllt 18.

– Det är roligare att vara en tidig 00:a än en sen 99:a, säger Tilda Alfredsson. 

Vid millennieskiftet var en av de stora snackisarna om datorerna skulle sluta fungera och många höll andan. Det gick Rune Alfredsson och Paula Alfredsson från Broby helt förbi när 1900-talet slog över till 2000-talet. 

För de, var det en annan stor händelse som inträffade – en timme och 17 minuter in på det nya året föddes parets första dotter, Tilda Alfredsson. 

Nu har hon blivit myndig och firade sin födelsedag tillsammans med vännerna på ett nyårsläger i kyrkans regi där hon varit de senaste åren.

– 18 år, det känns bra. Jag firade min födelsedag på ett läger i Örkelljunga, säger Tilda Alfredsson.

Var beräknad att komma

Mamma Paula Alfredsson berättar att hon var beräknad att komma den första januari. Och allt gick som planerat. 

Såklart minns Tilda Alfredsson ingenting men har fått historien berättad för sig och även sett tidningsarkiven. När hon fyllde tio år blev hon också uppmärksammad av lokaltidningen i trakterna. Millennie-hypen var stor överallt och många oroade sig över vad som skulle hända.

–  Det var ju diskussioner om att datorerna skulle krascha. Själva hann vi inte tänka på det vi var upptagna och väntade vårt första barn. På något sätt kändes det som att hon får komma när hon vill bara allt går bra. Sen var det kul att hon kom vid det nya årtusendet, säger mamma Paula Alfredsson. 

Foto: Privat

 

Vill ta körkort

Till vardags går Tilda Alfredsson en frisörutbildning på gymnasiet vilket hon fick intresse för sent när hon gick i nionde klass. Just nu gör hon även praktik på en frisörsalong.

Och Tilda Alfredsson som numera kan sköta ekonomin på egen hand har satt upp några mål för året. Nu siktar hon på att bli den första millenniebebisen som tar körkort.

– Jag vill ta mitt körkort nu, det är svårt men nu är mitt mål att ta körkort i år, jag hoppas jag fixar det, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!