Tilda Alfredsson föddes en timme och sjutton minuter in på det nya året. Foto: PrivatTilda Alfredsson föddes en timme och sjutton minuter in på det nya året. Foto: Privat
Tilda Alfredsson föddes en timme och sjutton minuter in på det nya året. Foto: Privat
"Det är roligare att vara en tidig 00:a än en sen 99:a", säger hon. Foto: Privat"Det är roligare att vara en tidig 00:a än en sen 99:a", säger hon. Foto: Privat
"Det är roligare att vara en tidig 00:a än en sen 99:a", säger hon. Foto: Privat

Tilda, 18, vill bli först med körkort

Publicerad

Någon gång den första januari vid millennieskiftet var Tilda Alfredsson planerad att komma till världen.

Sjutton minuter över ett den första januari föddes hon på centralsjukhuset i Kristianstad. Nu har millenniebarnet fyllt 18.

– Det är roligare att vara en tidig 00:a än en sen 99:a, säger Tilda Alfredsson. 

Vid millennieskiftet var en av de stora snackisarna om datorerna skulle sluta fungera och många höll andan. Det gick Rune Alfredsson och Paula Alfredsson från Broby helt förbi när 1900-talet slog över till 2000-talet. 

För de, var det en annan stor händelse som inträffade – en timme och 17 minuter in på det nya året föddes parets första dotter, Tilda Alfredsson. 

Nu har hon blivit myndig och firade sin födelsedag tillsammans med vännerna på ett nyårsläger i kyrkans regi där hon varit de senaste åren.

– 18 år, det känns bra. Jag firade min födelsedag på ett läger i Örkelljunga, säger Tilda Alfredsson.

Var beräknad att komma

Mamma Paula Alfredsson berättar att hon var beräknad att komma den första januari. Och allt gick som planerat. 

Såklart minns Tilda Alfredsson ingenting men har fått historien berättad för sig och även sett tidningsarkiven. När hon fyllde tio år blev hon också uppmärksammad av lokaltidningen i trakterna. Millennie-hypen var stor överallt och många oroade sig över vad som skulle hända.

–  Det var ju diskussioner om att datorerna skulle krascha. Själva hann vi inte tänka på det vi var upptagna och väntade vårt första barn. På något sätt kändes det som att hon får komma när hon vill bara allt går bra. Sen var det kul att hon kom vid det nya årtusendet, säger mamma Paula Alfredsson. 

Foto: Privat

 

Vill ta körkort

Till vardags går Tilda Alfredsson en frisörutbildning på gymnasiet vilket hon fick intresse för sent när hon gick i nionde klass. Just nu gör hon även praktik på en frisörsalong.

Och Tilda Alfredsson som numera kan sköta ekonomin på egen hand har satt upp några mål för året. Nu siktar hon på att bli den första millenniebebisen som tar körkort.

– Jag vill ta mitt körkort nu, det är svårt men nu är mitt mål att ta körkort i år, jag hoppas jag fixar det, säger hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag