"Tiggarbossens" hot: "Kommer att döda er"

"Om jag träffar er igen kommer jag att döda er", ska mannen ha sagt i polisförhör.
Foto: Polisen
Orsaken var att de skulle betala 300 kronor per dag för att få tigga i centrala Halmstad.
Foto: Polisen
Nu åtalas den 31-årige "tiggarkungen" för olaga hot och brott mot knivlagen.
Foto: Polisen

De tre personerna har berättat att de hotats till livet av en "boss". Orsaken var att de skulle betala 300 kronor per dag för att få tigga i centrala Halmstad.

"Om jag träffar er igen kommer jag att döda er. Jag kommer att skära av era huvuden" ska mannen ha sagt, enligt polisförhör.

Nu åtalas den 31-årige "tiggarbossen" för olaga hot och brott mot knivlagen.

I början av augusti kallades polisen till ett bråk på Stora torg i Halmstad. När de kommer till platsen möts de av en grupp som är mycket upprörd. Personerna berättar att de livnär sig på att tigga på torget och att de hotats av en landsman. Landsmannen, en 31-åring, pekas ut som "tiggarboss" - en som håller koll på de som tigger på torget.

Det visar sig dessutom att en av personerna på torget bara någon timme innan patrullen anländer till platsen polisanmält 31-åringen för hot.

Tiggarbossen ska ha krävt att personerna betalade en daglig avgift på 300 kronor för att få tigga i centrala Halmstad. När personerna då svarade att de med tanke på hur mycket pengar de får in inte hade någon möjlighet att betala de summorna ska 31-åringen ha blivit aggressiv.

Nekar till anklagelserna

Enligt förhör ska mannen då ha hotat personerna med en mattkniv, hotat med att döda personerna och deras familjer om de inte gör som han säger, och även ha hotat att bränna upp de bilar personerna sover i.

I förhör har en av de tre, en kvinna, berättat att 31-åringen hotat skära ut hennes tunga och hjärta.

Polisen har i utredningen hört flera personer som ska ha befunnit sig på torget, flera vittnar om att en hetsig diskussion ägt rum men kan inte närmare redogöra för vad som sagts då den förts på de inblandades modersmål.

Enligt 31-åringen jobbar han på torget. Han nekar till anklagelserna och menar att de målsägande har ljugit ihop historien. 31-åringen åtalas också för att ha stulit kläder ur en container. När han i samband med detta stoppades av polis var han beväpnad med en mattkniv.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!