Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tigerhona dödades på zoo i Köpenhamn

Besökare på Köpenhamns Zoo såg hontigern dö efter en våldsam attack från en sibirisk tiger i samma inhägnad. Foto: / Frank Ronsholt/ Köpenhamns Zoo
Den sibiriska hantigern hade bara hunnit bo på Köpenhamns Zoo i tre veckor innan han attackerade en av honorna. Foto: / Frank Ronsholt/ Köpenhamns Zoo
Bråket mellan tigrarna skedde framför flera besökare på Köpenhamn zoo. Foto: KÖPENHAMN ZOO / KÖPENHAMN ZOO

Rakt framför ögonen på djurparkens besökare gick tigern till våldsam attack.

Tigrarnas bråk slutade med att en av dem dog.

– Vi larmade våra anställda omedelbart. Både för att hjälpa tigrarna och för att ta hand om våra gäster som blev vittnen till händelsen, säger Lars Holse, divisionschef på Köpenhamns Zoo.

 

 

I torsdags eftermiddag utbröt ett våldsamt slagsmål på Köpenhamns Zoo mellan två tigrar. Inför flera besökare gick en hantiger till attack mot en av djurparkens honor som dog av skadorna. 

Eftersom det var under djurparkens öppettider blev flera besökare vittnen till händelsen, och en av dem larmade personal. 

Lars Holse, divisionschef på Köpenhamns Zoo, berättar för Ekstrabladet:

– Vi larmade våra anställda omedelbart. Både för att hjälpa tigrarna, men också för att ta hand om våra gäster som blev vittnen till händelsen, säger han.

Ny på djurparken

Hanen, en sibirisk tiger från Moskva, anlände den 9 mars och bodde tillsammans med parkens två honor. Innan han släpptes in i samma inhägnad blev de introducerade för varandra. Enligt Lars Holse fanns det inga tecken på osämja mellan dem.

– Det fanns inga spänningar mellan tigrarna från början som kunde indikerade att det skulle ske en sådan våldsam attack, säger han.

Efter händelsen sitter hantigern isolerad. Köpenhamns Zoo kommer i framtiden vara mer försiktiga när de presenterar nya tigrar för varandra, säger Lars Holse. 

"Tigrar är rovdjur"

Varför attacken skedde kan ha med olika saker att göra. Frank Thomsen, driftschef på Aalbrog Zoo:

– Tigrar är rovdjur. Dessutom är de starka och har ett hett temperament. Vissa djur som lever i djurparker kan också vara värre än de ute i naturen, där de kan gå sin väg om irritation uppstår. Djur i inhägnader har ju en begränsad plats att röra sig på.