Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tidigare SD-politiker dömd till fängelse

Robin Natzén, före detta kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Gnosjö, dömdes på onsdagen till ett år och fyra månaders fängelse för grovt vapenbrott. I höstas blev Natzén uppmärksammad sedan han poserat på sin Facebooksida med en nazistmössa.Foto: Privat
Domen föll i Jönköpings tingsrätt.Foto: Kajsa Hallberg

Polisen misstänkte att de tre männen tillverkade vapen i den lilla fabriken utanför Gnosjö.

I samband med ett polistillslag hittades flera färdiga vapenpipor och ammunition.

Nu har den förre SD-politikern Robin Natzén, 27, dömts till fängelse för grovt vapenbrott, skriver Värnamo Nyheter.

Tillslaget mot fabriken gjordes i februari i år efter ett tips. Under husrannsakan i lokalen och på andra platser hittade polisen flera föremål som knyts till vapentillverkning. Bland annat över 20 metallpipor som var avsedda för pennpistoler.

– Pennpistoler är ett litet och smidigt vapen avsett för närstrid. Det är laddat med ett skott och svårt att sikta med, sa åklagaren Lisa Hedberg till Värnamo Nyheter i samband med att hon väckte åtal mot männen.

Koppling till Bandidos

Under utredningen har polisen utrett ett misstänkt spår till mc-gänget Bandidos. I lokalerna hittades två motorcyklar med dekaler för gängets avdelning i bland annat Landskrona.

Motorcyklarna, som kopplas till ett annat rättsfall i Skåne togs i beslag.

En av de åtalade har enligt utredningen tydliga band till mc-gängsmiljön. Ett vittne berättar i förhör att mannen tidigare har berättat att han har kontakter i både "HA (Hells Angels, reds anm) och Bandidos".

Förutom Robin Natzén åtalades ytterligare två män, 28 och 35 år gamla. Alla tre döms för grovt vapenbrott. Robin Natzén döms till fängelse i ett år och fyra månader, 28-åringen döms till ett år och tre månaders fängelse.

Skyddstillsyn

35-åringen får skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för sitt narkotikamissbruk, skriver VN.

Robin Natzén döms mot sitt nekade. Han erkände att han hade haft en olaglig armborst men kunde inte förklara varför piporna till pennpistolerna hittades på hans företag.

Jönköpings tingsrätt skriver i domen att det är osannolikt att någon annan skulle ha placerat dem i hans företag.

Poserade med nazistmössa

Robin Natzén var tidigare ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Gnosjö. I höstas, inför riksdagsvalet, uppmärksammades han efter att ha poserat på sin Facebooksida med en nazistmössa.

I samband med att han häktades misstänkt för vapenbrott avsade han sig sin plats i kommunfullmäktige.