Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Thorleifs gitarrist har avlidit efter sjukdom

Thorleifs slutade spela 2012, men Magnus "Bisse" Bergdahl lämnade redan 2008. Den här bilden är från 2007 då alla medlemmarna fortfarande var med. Bergdahl står längst till höger på bilden. Foto: KRISTER LARSSON

Magnus Bergdahl, medlem i Thorleifs sedan 1968, har avlidit.

Det meddelar bandet på sin hemsida.

– Jag har bara gott att säga om honom, säger bandmedlemmen Hans Magnusson.

Gitarristen Magnus "Bisse" Bergdahl har avlidit. Det berättar bandet själv på sin hemsida, något som Smålandsposten var först med att uppmärksamma.

Magnus Bergdahl var sjuk en tid före dödsfallet och avled på torsdagen den 7 december. Han blev 67 år gammal.

"Sörjs av familj, musikerkollegor och sin stora vänkrets", skriver Thorleifs på sin hemsida.

– Vi har känt varandra sedan 1968. Då kom han med i orkestern och det är ju många år. Det här är väldigt tråkigt, säger Hans Magnusson, saxofonist och gitarrist som var med och startade bandet.

Hasse Magnusson: "Jag har bara gott att säga om honom"

Thorleifs bandmedlemmar spelade tillsammans i decennier och kom varandra nära.

- Bisse och jag var arbetskamrater i många år. Vi har delat livet ute på vägarna. Han är en väldigt bra arbetskamrat, säger Hans Magnusson och fortsätter:

– Han är en god vän och en go kille. Lätt att ha att göra med, aldrig några kontroverser. Jag har bara gott att säga om honom.

Bandet slutade spela 2012. Då hade Magnus Bergdahl redan slutat – han lämnade 2008.

– Han tröttnade lite innan. Vi var absolut inte ovänner. Men han körde lastbil också, så jag tror han hade svårt att få tiden att räcka till, säger Hasse Magnusson.

Thorleifs, ett av Sveriges största dansband, bildades 1962 i Norrhult i Kronoberg av frontfiguren Thorleif Torstensson och Hasse Magnusson. "Gråt inga tårar" är en av hitlåtarna från bandet som har legat på Svensktoppen åtskilliga gånger och även tävlat i Melodifestivalen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!