Thorleifs slutade spela 2012, men Magnus "Bisse" Bergdahl lämnade redan 2008. Den här bilden är från 2007 då alla medlemmarna fortfarande var med. Bergdahl står längst till höger på bilden. Foto: KRISTER LARSSON
Thorleifs slutade spela 2012, men Magnus "Bisse" Bergdahl lämnade redan 2008. Den här bilden är från 2007 då alla medlemmarna fortfarande var med. Bergdahl står längst till höger på bilden.  Foto: KRISTER LARSSON

Thorleifs gitarrist har avlidit efter sjukdom

Publicerad

Magnus Bergdahl, medlem i Thorleifs sedan 1968, har avlidit.

Det meddelar bandet på sin hemsida.

– Jag har bara gott att säga om honom, säger bandmedlemmen Hans Magnusson.

Gitarristen Magnus "Bisse" Bergdahl har avlidit. Det berättar bandet själv på sin hemsida, något som Smålandsposten var först med att uppmärksamma.

Magnus Bergdahl var sjuk en tid före dödsfallet och avled på torsdagen den 7 december. Han blev 67 år gammal.

"Sörjs av familj, musikerkollegor och sin stora vänkrets", skriver Thorleifs på sin hemsida.

– Vi har känt varandra sedan 1968. Då kom han med i orkestern och det är ju många år. Det här är väldigt tråkigt, säger Hans Magnusson, saxofonist och gitarrist som var med och startade bandet.

Hasse Magnusson: "Jag har bara gott att säga om honom"

Thorleifs bandmedlemmar spelade tillsammans i decennier och kom varandra nära.

- Bisse och jag var arbetskamrater i många år. Vi har delat livet ute på vägarna. Han är en väldigt bra arbetskamrat, säger Hans Magnusson och fortsätter:

– Han är en god vän och en go kille. Lätt att ha att göra med, aldrig några kontroverser. Jag har bara gott att säga om honom.

Bandet slutade spela 2012. Då hade Magnus Bergdahl redan slutat – han lämnade 2008.

– Han tröttnade lite innan. Vi var absolut inte ovänner. Men han körde lastbil också, så jag tror han hade svårt att få tiden att räcka till, säger Hasse Magnusson.

Thorleifs, ett av Sveriges största dansband, bildades 1962 i Norrhult i Kronoberg av frontfiguren Thorleif Torstensson och Hasse Magnusson. "Gråt inga tårar" är en av hitlåtarna från bandet som har legat på Svensktoppen åtskilliga gånger och även tävlat i Melodifestivalen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag