Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Therese samlade in 60 tallrikar mat till vården

Magnus Hjelmér vardagsekonom Ica Banken ger sina bästa tips.
Therese och döttrarna Elli, 6 och Estelle 1,5.Foto: Privat
Under fredagen har de varit och lämnat 60 tallrikar mat till vårdpersonalen.Foto: Privat

Efter att ha sett larmet från både vårdpersonal och restauranger bestämde sig tvåbarnsmamman Therese Dahlström, 32, för att bidra.

Nu samlar hon in pengar som går till mat till vårdpersonalen på SUS i Malmö.

– Genom att vi är så många som bidrar lite kan det bli till mycket, säger Therese Dahlström.

När Therese Dahlström, 32, i Malmö såg inlägg och artiklar om vårdpersonal som sliter och resturanger som hotas av konkurs i coronakrisen, bestämde hon sig för att slå ihop ett och ett. 

För tre dagar sedan startade hon en insamling på Facebook för att kunna köpa mat från drabbade restauranger och skänka till kämpande vårdpersonal. 

– Jag såg så många inlägg om hur tufft personalen har det nu och hur svårt ekonomiskt det är för restauranger, säger Therese Dahlström.

Hon tog kontakt med intensivvårdsavdelningen för SUS i Malmö som var både glada och rörda över initiativet, berättar Therese.

Får hjälp av 6-åriga dottern

Hittills har hennes insamling fått in 8000 kronor och i dag var hon och lämnade över första omgången – 60 tallrikar mat och 40 smoothies till personalen på SUS i Malmö.

– De var så otroligt glada, både chefen för infektionsavdelningen och sjukhuspersonalen. Det var verkligen otroligt lyckat, säger Therese Dahlström, som berättar att hon får god hjälp av dottern Elli, 6 år.

När hon satt med telefonen och roddade i insamlingen kom dottern fram och frågade vad hon sysslade med. När mamman berättade reagerade hon direkt. 

– Hon gick och hämtade sin plånbok och tog fram sina egna guldpengar och sa ”det här är det första till insamlingen” Hon ville göra en egen sparbössa för att skänka till vårdpersonalen. Det sporrade en också, säger Therese.

60 tallrikar mat har nu lämnats över i första omgången.Foto: Privat
På matpåsarna har hon skrivit ”vi är med er kämpa på”.Foto: Privat

Förhoppningen är att de ska kunna åka och leverera ännu en omgång mat till vårdpersonalen redan till helgen. 

– Genom att vi är så många som bidrar lite kan det bli till mycket. Vi kan göra mer än en glad genom att både stötta restauranger och visa tacksamhet och uppskattning för personal som kämpar otroligt hårt i detta elände, säger Therese Dahlström.

https://www.facebook.com/647995800/posts/10157901984865801/?d=n
Låten "karantän" blev till efter att Oden blivit hemskickad från skolan med hosta och fått spendera en vecka hemma.