Therese, 21, kan ha utsatts för sexbrott

Fredriksbergs gruva söder om Fröderyd. Här hittades de mörka kvinnokläder som sannolikt är försvunna Therese Alexanderssons, 21.
Foto: LARS

Polisen befarar att försvunna Therese Alexandersson, 21, utsatts för ett sexbrott och dumpats av en okänd gärningsman.

Den tidigare huvudmisstänkte kan inte ha varit vid den nedlagda gruvan på mordnatten.

  Så länge var han inte borta, säger en källa.

En nära manlig vän till Therese Alexandersson har tidigare suttit häktad, misstänkt för att ha rövat bort och mördat Therese Alexandersson.21-åriga Therese Alexandersson från en nyårsfest i Rörvik. Mannen var själv med och letade efter Therese tidigt i utredningen och nekar till alla anklagelser.  Efter några dagar släpptes han från häktet, men avfördes inte från utredningen.

Inne på fel spår?

 Trots att polisen sagt att de jobbar brett har de inte haft någon annan misstänkt. Men om kläderna som hittats vid den nedlagda gruvan, söder om Fröderyd, är Therese Alexanderssons har polisen jobbat på fel spår. – Mannen har alibi för en stor del av kvällen, men det finns en liten lucka i det. Några minuter där han skulle kunnat göra sig av med kroppen i närområdet, säger en person som arbetat med spaningarna.

Kan vara en okänd person

 Däremot kan han inte ha hunnit köra till gruvområdet som ligger två mil från Rörvik. – Att synnerligen berusad köra fram och tillbaka till Fredriksberg och dumpa en kropp tar minst en timme. Så länge har han inte varit borta från festen, berättar källan. Det innebär att gärningsmannen kan vara en helt okänd person som tagit av Therese hennes kläder och gjort sig av med kroppen, eventuellt i något av hålen i gruvområdet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!