Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

The Hellacopters till Sweden Rock

The Hellacopters återvänder till Sweden Rock i sommar.
Foto: Pressbild / Pressbild

I dag presenterar Sweden Rock Festival ytterligare tolv akter, däribland The Hellacopters som på allmän begäran återvänder till Sölvesborg.

Flera nyheter väntar också årets festivalbesökare.

The Hellacopters återförenades inför SRF 2016 och nu återvänder de alltså för 2020 års upplaga av festivalen, det meddelar Sweden Rock i ett pressmeddelande. 

Bland de övriga nysläppta akterna finns även SVT-playaktuella 70-talsbandet 10cc, svenskarna Grave och den kanadensiska metaldrottningen Lee Aaron. 

Som Kvällsposten tidigare har rapporterat är giganterna Guns N' Roses, In Flames, Volbeat och norska Turbonegro redan bokade till årets festival. 

Biljetterna säljer snabbt

Totalt säljs 35 000 biljetter till festivalen, varav alla fyradagarsbiljetterna sålde slut för drygt en månad sedan. Sweden Rock meddelar via sociala medier att biljetterna säljer snabbt men tredagars-, endags- och VIP-biljetter finns än så länge fortfarande tillgängliga. 

För 15:e året i rad presenteras även NEMIS (New Music In Sweden) tillsammans med Studiefrämjandet. Där får åtta svenska up-coming band chans att glänsa inför festivalpubliken under torsdagen. 

Fler nyheter i år  

Nytt för i år är att festivalområdet kommer att öppna tidigare på onsdagen, vilket gör plats för sju extra akter mot föregående år. Totalt har nu 78 akter presenterats och de resterande tolv kommer att presenteras i nästa bandsläpp. 

Som tidigare rapporterat kommer festivalområdet dessutom bli rejält mycket större i år, närmare bestämt 10 000 kvadratmeter. Exakt hur det ska se ut kommer att presenteras senare i vår, skriver Sweden Rock på sin hemsida. De har dock redan avslöjat att en helt ny mobilmast kommer att byggas på området. 

Festivalarrangörerna lovar också att det ska finnas fler matalternativ det här året. 

Sweden Rock äger rum mellan den 3 och 6 juni i Sölvesborg. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!