Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Terrordrabbade familjens tack efter stödet: ”Rörda”

Anders och Anne Holch Povlsen miste tre av sina fyra barn i terrordådet I Sri Lanka på påskdagen.
Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu tackar familjen för det stör och den värme de har visats efter sin förlust.
Flera tusen människor följde begravningen i Århus domkyrka förra lördagen.
Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX

Anders Holch Povlsen och hans hustru Anne känner djup tacksamhet över den värme och det stöd de fått efter det förödande terrordådet i Sri Lanka.

Tre av familjens fyra barn dödades – 10-åriga Astrid är ensam kvar.

”Tillsammans ska vi hedra Almas, Agnes och Alfreds minne”, skriver de i en annons.

Annonsen publiceras i söndagens utgåva av familjens lokaltidning Aarhus Stiftstidende.

Tidningen skriver dessutom en artikel om annonsen eftersom det är familjen Holch Povlsens uttalade önskan att nå ut så brett som möjligt med sitt tack.

”Vi vill gärna uttrycka vår djupt kända tacksamhet för den hjärtevärme, de omsorger och det stöd vi har tagit emot efter förlusten av våra tre älskade barn Alma, Agnes och Alfred.”

”Vi är djupt rörda”

”Vi är djupt rörda över de många omtänksamma och kärleksfulla kondoleanser, tankar, blommor, teckningar och hälsningar som skickats till oss från när och fjärran.”

Det har gått åtta dagar sedan begravningshögtiden i Århus domkyrka – och tre veckor sedan bombdådet mot hotell Shangri-La i Colombo.

Tioåriga Astrid släppte upp ett knippe ballonger mot himlen efter ceremonin.
Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / RITZAU TT NYHETSBYRÅN

Familjen nämner speciellt det stora deltagandet vid begravningen förra lördagen.

Tusen personer inne i kyrkan och minst lika många utanför följde ceremonin som avslutades med att Astrid släppte upp ett knippe ballonger mot himlen.

Minns övriga drabbade

”Hjärtligt tack till alla de underbara människor som mötte upp i lördags och stöttade oss vid begravningen i Århus domkyrka. Ett avsked som blev både vackert och högtidligt.”

De påpekar också att de är väl medvetna om att familjen Holch Povlsen inte är de enda som drabbades av terrordåden – som tog över 250 liv i Sri Lanka.

”Våra tankar och kondoleanser går även till de många andra familjer som också har mist sina kära vid de tragiska händelserna i Sri Lanka.”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!