Teorin: Hunden Molly kidnappad av okänd

Molly har varit försvunnen sedan nyårsafton. Agneta, maken Stefan och sonen Jonathan har förgäves sökt efter henne.
Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild

I två veckor har familjen förgäves sökt efter sin bortsprungna hund Molly.

Nu misstänker man allt mer att någon helt enkelt kidnappat den söta springer spanieln.

- Är det så vädjar vi till den personen att lämna tillbaka hunden. Vi är till och med beredda att betala ut hittelön till den som kanske tagit Molly, säger Agneta Simonsson Olsson.

Det var på nyårsaftons kväll som den ett år gamla hunden slet sig och sprang hemifrån. Orsaken var att någon avfyrade en kraftig nyårsbomb alldeles i närhetens av familjens bostad i Kvidinge i nordvästra Skåne.

- Jag stod på trappan och skulle gå ut och kissa Molly. Men hon blev så vansinnigt rädd att hon plötsligt bara rusade i väg och jag hann aldrig gripa efter kopplet, säger Agneta Simonsson Olsson.

Det sista hon såg av hunden var när den sprang för livet över ett av fälten. Tre dagar senare gjorde en privatperson också en säker iakttagelse vid Tomarps Kungsgård, ett par kilometer från familjens bostad.

- Men sedan dess har ingen sett henne, hon är som uppslukad, säger Agneta Simonsson Olsson.

Efterlysningar

Visserligen kommer det in tips då och då om nya iakttagelser. Så sent som under onsdagen fick familjen två nya tips från människor som sett vad de tror kan ha varit Molly.

- Men platserna ligger ofta flera mil från varandra och det spretar för mycket kring uppgifterna, säger Agneta Simonsson Olsson.

I omgångar har stora sök gjorts efter familjehunden. Efterlysning med namn och bild finns på Facebook och familjen har satt upp lappar på många ställen om försvunna Molly.

I Kvidinge, där familjen bor, har en särskild grupp med 200 medlemmar engagerat sig i sökandet. Organisationen "Missing Dog" har också varit ute och letat.

- Vi är oerhört tacksamma för all hjälp vi fått. Det är alldeles underbara människor som ställt upp för oss, säger Agneta Simonsson Olsson.

Höjde hittelönen

I måndags höjde familjen hittelönen från ettusen till tvåtusen kronor till den som finner Molly eller kan lämna sådana uppgifter att hunden hittas.

- Vi ägnar all vår lediga tid åt att söka efter Molly och kommer aldrig att ge upp, säger Agneta Simonsson Olsson.

Men en tanke som allt mer sätter sig i huvudet är om någon helt enkelt tagit hunden i syfte att behålla den själv eller sälja henne vidare.

- Det finns en risk att någon tagit henne, absolut. Om det är så vill jag säga till den personen att det är dömt att misslyckas, Molly är både id-märkt och nu så välkänd genom både tidningar och sociala media att det blir svårt att behålla en sådan hund.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!