Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Teafore räddade dramat

Snabbare än Powell. Östers jamaican Teafore Bennett är barndomskamrat med världens snabbaste man, Asafa Powell. Jag var två år äldre än Asafa när vi hade vårt skolmästerskap jag vann, säger Bennett som igår använde sin snabbhet för att rusa igenom Häckenförsvaret och och ge Öster hopp i bottenstriden.
VÄXJÖ. Teafore Bennett, 26, räddade spänningen i bottendramat. På racerben rusar jamaicanen genom Häcken-försvaret - som det anstår en sprinter som slagit världsrekordhållaren på 100 meter, Asafa Powell.
- Jag valde att satsa på fotboll istället, säger Bennett.
Han och 9,77-mannen Asafa Powell är båda från Jamaica. Det var där de träffades, blev vänner - och tävlade mot varandra på sprinterbanan. - Vi växte upp som kompisar i staden Duncans. - Jag var två år äldre än Asafa när vi hade vårt skolmästerskap. Jag vann, berättar Teafore Bennett stolt. Via gettot i Duncans gick resan vidare för honom på Jamaica, till USA och som proffs i både Argentina och Malaysia. Tills Öster lockade hit Bennett i somras.

Räddade dramat

I går räddade det dramat i botten på allsvenskan. 1-0-seger för Häcken hade gjort avståndet upp till kvalstrecket läskigt stort för både Öster och Örgryte. I stället blåste jamaicanen alla i Häckens backlinje och drog otagbart in 1-1. Men han var inte nöjd med det: - Den här matchen skulle vi ha vunnit. Nu blir det svårt - men inte omöjligt, säger sprintern om slutspurten i allsvenskan. Han klagade också på taktiken och lagkompisarna: - Vi uppträdde för individuellt, inte som ett lag. Inte förrän Backman blev utvisad började vi med långa bollar att springa på.

"Vi kunde gjort 2-1"

- Vi fick 35 minuter på oss. Kunde faktiskt ha gjort även 2-1 på slutet, när Freddy (Borg) hade sin jättechans, säger Bennett. Mål nummer fyra i årets allsvenska borde varit flera. Han har blivit känd för sin enorma snabbhet - utan boll. Eller rättare sagt, bollen har studsat med Bennetts fötter men avslutningarna har brustit. Fyra omgångar kvar. Snabbe Bennett hinner säkert med en hel del till.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!