Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Taxirazzia i Malmö går vidare: 55 bilar i beslag

Foto: Christer Wahlgren

Taxirazzian i Malmö rullar på men med förminskad intensitet. Nu har kronofogdemyndigheten 55 av 84 bilar i beslag.

– Vi fortsätter att hålla ögonen öppna, säger Christer Davidsson, kronokommissarie på specialindrivningsenheten.

Kronofogdemyndigheten fortsätter att leta efter de taxibilar i Malmö som Volkswagen finans begärt i kvarstad . I tisdags gav Malmö tingsrätt klartecken till att sammanlagt 84 bilar som ägs av 38 olika bolag skulle omhändertas i väntan på rättslig prövning. Bakgrunden är att finansbolaget tröttnat på att inte få in alla de avgifter de haft rätt till. I sin ansökan hävdar Volkswagen finans också att det finns risk att fordonen försvinner utomlands och säljs.

Beslutet utmynnade i en jätterazzia där kronofogen med hjälp av bärgningsbilar dammsög Malmö efter de aktuella fordonen som samlades in och parkerades i ett garage.

– Vi har fått in 55 av 84 bilar så vi har fått hyra in oss i externa lokaler för att få plats, säger Christer Davidsson.

Letandet pågår fortfarande

Letandet är inte lika intensivt som i onsdags men pågår fortfarande. Det finns dock inget som tyder på att några av fordonen kört ur landet efter att razzian inleddes.

Några få chaufförer har hört av sig för att komma åt saker de haft i bilarna. Till exempel taxilegitimationer.

– Men det har varit i mycket liten omfattning, säger Christer Davidsson

Finansbolaget menar att de har obetalda skulder på drygt 14 miljoner kronor att kräva in. De ägare som vill ha tillbaka sina fordon får vända sig till Volkswagen finans om de vill förhandla.

Kan bli stående en månad

Under tiden står de 55 bilarna kvar i beslag. Där kan de stå i en månad. Under den tiden måste Volkswagen finans antingen väcka stämning eller komma överens med de enskilda taxibolagen.

Eftersom majoriteten av de beslagtagna bilarna kört för samma taxiväxel är deras verksamhet klart påverkad av beslaget. Enligt Sydsvenskanär de 55 bilarna hälften av taxiväxelns totala flotta.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!