Tasha Strandå, 22, attackerades av två män i en lekpark. Foto: PrivatTasha Strandå, 22, attackerades av två män i en lekpark. Foto: Privat
Tasha Strandå, 22, attackerades av två män i en lekpark. Foto: Privat
I det här området i Kalmar skedde överfallet.I det här området i Kalmar skedde överfallet.
I det här området i Kalmar skedde överfallet.

Tasha, 22, överfölls – 
vill träffa sin räddare

Publicerad

Småbarnsmamman Tasha Strandå, 22, attackerades av två män i lekparken.

Männen slet tag i och höll fast Tasha – men hon lyckades ta sig loss tack vare en okänd räddare.

– Jag vill få tag i honom, inte många hade vågat lägga sig i, säger hon.

Det var i onsdags vid 17-tiden som Tasha Strandå och hennes snart 2-åriga dotter lekte i Ståthållareparken i Kalmar. Då dök plötsligt två män upp och försökte locka till sig dottern med en godispåse.

– De visslade efter henne. Jag trodde att de ville ta min dotter, så jag satte henne i vagnen. Sekunden efter känner jag hur de sliter tag i mig, säger hon.

Enligt Tasha slet den ena mannen tag i hennes jacka bakifrån och den andra tog sedan tag i hennes armar och höll fast henne. Både hon och dottern skrek - och då kom en annan man till undsättning.

– Han kom springande och frågade vad fan de höll på med. De två killarna som attackerade mig sprang därifrån direkt.

Vill få tag på sin räddare

Hjälten som räddat Tasha Strandå och hennes dotter följde dem hela vägen hem till porten. Tasha berättar att hon var i chock direkt efter händelsen – och att hon därför glömde bort att tacka mannen som hjälpte dem.

– Jag skulle vilja få tag på honom, först och främst för att tacka och säga hur mycket jag uppskattade det han gjorde. Det är inte så många som hade vågat lägga sig i.

Dottern sover oroligt

Tasha säger att området runt parken normalt sett är väldigt lugnt. Men efter onsdagens händelse vågar hon inte vara ute ensam när det blivit mörkt och hon och dottern har inte varit i lekparken sedan dess.

– Jag blev rädd. Och jag är inte den som annars är rädd för att vara ute i Kalmar, säger hon.

Även dottern har påverkats av händelsen.

– Hon sover väldigt oroligt och vaknar mycket oftare än förut.

Vill varna andra mammor

Calle Persson på polisens ledningscentral bekräftar att det finns en anmälan om ofredande i Ståthållareparken. I nuläget är ingen misstänkt för brottet.

Lekparken är en populär park dit många mammor går tillsammans med sina barn. Därför vill Tasha Strandå nu varna andra mammor så att de är extra vaksamma.

– Jag trodde att de ville ta min dotter. Det handlar ju om mikrosekunder, tittar man bort eller vänder ryggen till så kan de vara borta.

Enligt Tasha så var männen som attackerade henne båda mörkhåriga och omkring 175 centimeter långa.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag