Foto: Martin Falkenby/Trelleborgs AllehandaFoto: Martin Falkenby/Trelleborgs Allehanda
 Foto: Martin Falkenby/Trelleborgs Allehanda
Foto: Mikael NilssonFoto: Mikael Nilsson
 Foto: Mikael Nilsson
Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli

Tåg och personbil i krock – trafik stoppad

Publicerad

När bilen körde över järnvägen fastnade hjulen i spåret.

I grevens sekund hann den chockade föraren ut.

Kollisionen mellan ett tåg och en personbil inträffade på Trelleborgsbanan i förmiddags.

– Klart att jag blev skärrad, säger lokföraren till Trelleborgs allehanda.

Ett tåg och en personbil kolliderade i förmiddags på nya Trelleborgsbanan, i höjd med Vemmerlöv.

Ingen ska ha blivit skadad i samband med olyckan. Trelleborgs allehanda har talat med lokföraren:

– Jag såg en bil på spåret. Två personer vevade med armarna. Då var det full nödbroms och tuta som gällde, säger lokföraren till tidningen.

– Det är klart att jag blev skärrad. Jag hann tänka att jag skulle springa bakåt i taket, men stod kvar.

Hade änglavakt

Enligt lokföraren blev smällen inte så kraftig, tåget ska ha kört i 50 eller 60 kilometer i timmen.

13 passagerare befann sig på tåget vid kollisionen.

De två personer som befann sig i bilen hade rejäl tur och klarade sig utan skador då de hann ta sig ur bilen innan tåget krockade bilen.

– Personerna hade hunnit komma ur bilen innan tåget körde på den, säger Anders Kindberg, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Övergången där olyckan inträffade är enbart till för cyklister och gående, men eftersom passagen är så pass ny har Trafikverket inte hunnit sätta upp skyltar. Två stenbumlingar har under tiden placerats vid övergången.

Föraren förstod inte

Den chockade föraren berättar för Trelleborgs allehanda att han inte förstod att man inte fick köra bil över spåren. Enligt honom hade bilen fastnat med bakhjulen på spåren, då bilen skulle köra runt en stenbumling som låg innan avfarten.

Tågtrafiken stoppades efter händelsen men är nu åter i gång. Det blev det första stoppet på nya Trelleborgsbanan sen den invigdes i helgen.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Matias Rankinen
Matias Rankinen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag