Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tåg krockade med grävmaskin

Tågtrafiken mellan Lund och Eslöv stoppades helt på onsdagsförmiddagen efter en krock mellan ett Öresundståg och en grävmaskin.  

Trots att kollisionen skedde i hög fart skadades ingen.

Larmet om olyckan vid Örtofta kom kvart över tio. Polis, ambulans och räddningstjänst skickades till platsen, men varken grävmaskinisten eller någon på tåget skadades.

 Tåget körde i cirka 160 kilometer i timmen in i skopan på maskinen, som användes vid ombyggnadsarbeten vid Örtofta station.

 - Det blev en kraftig smäll och metalldelar flög ut över rälsen, berättar pressinformatör Helle Larssen vid Banverket för TT.

25 tåg berördes

 Enligt SJ fanns 95 passagerare ombord på tåget som var på väg från Malmö mot Kalmar. De fick stanna kvar ett par timmar ombord, tills de kunde evakuerats till ett annat tåg som kördes ut till olycksplatsen.

 Trafiken på banan låg helt nere i drygt en och en halv timme. Det drabbade såväl pågatåg och Öresundståg som SJ:s X 2000. Totalt berördes 25 tåg innan trafiken strax före klockan 12 började gå på ett spår förbi olycksplatsen. Då beräknades röjningen på det andra spåret ta ytterligare flera timmar.

 - Men vi bedömer inte att det ska leda till några nämnvärda förseningar, säger Jonas Bengtsson på Banverket.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!