Peter Trulsson höll på att tappa kaffekoppen när han slängde ett getöga in i grannens hage. "Är det detta här som kallas samåkning?" frågar han sig. Foto: Läsarbild
Peter Trulsson höll på att tappa kaffekoppen när han slängde ett getöga in i grannens hage. "Är det detta här som kallas samåkning?" frågar han sig. Foto: Läsarbild

Tack så getemycket för skjutsen

Publicerad
Uppdaterad
När Peter Trulsson slängde ett getöga in i grannens hage trodde han knappt sina ögon - en get åkte snålskjuts på en häst.
- Jag höll på att tappa kaffekoppen, säger han till Expressen.se.
På fredagsmorgonen var Peter på väg till jobbet som vilken morgon som helst. Men han hade inte räknat med spektaklet som utspelade sig framför hans ögon. ”Är det detta som kallas samåkning?” frågar han sig i ett mail till redaktionen.
– Jag tog bilden för att de skulle tro mig på jobbet, säger Peter Trulsson, till Expressen.se.

"Går runt med den"

Och det ska inte vara första gången det händer heller. Grannar har vittnat om beteendet innan han såg det.
– Den brukar stå så där ibland. Han går runt med den på ryggen ibland, så den står inte bara still.
Hur kommer geten upp på hästen egentligen?
– Jag tror den har tagit sig upp på ett tak och sedan hoppat ner på hästen. Jag kan inte tänka mig att den hoppar upp. Jag vet inte vad den gör där uppe men hästen verkar inte bry sig, säger Peter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag